Komentara: 70
Pregleda: 5651

Promenu Ustava podržalo 58,4 odsto Subotičana, glasanje proteklo bez problema

17.01.2022. u 12:39h > 15:46
Izvor: Subotica.com
31.892 Subotičana sa pravom glasa, odnosno 25,1% ukupnog biračkog tela u našem gradu, izjasnilo se na jučerašnjem referendumu. Podršku ustavnim promenama dalo je 58,4 odsto, odnosno 18.392 birača.
Promenu Ustava podržalo 58,4 odsto Subotičana, glasanje proteklo bez problema

U Srbiji je juče održan referendum o promeni Ustava po pitanju sudstva i pravosuđa. Pred biračima bile su opcije "DA" (podržavam) odnosno "NE" (ne podržavam) da se usvoje predložene promene.

Na birališta u gradu i prigradskim naseljima juče je izašlo 31.892 punoletnih Subotičana, odnosno 25,1 odsto ukupnog biračkog tela u našem gradu. Njih 18.392, odnosno 58,4 odsto, zaokružilo je „DA“ i tako podržalo promenu Ustava.

Promenu Ustava podržalo 58,4 odsto Subotičana, glasanje proteklo bez problemaPo rečima Nenada Kozomore, predsednika Gradske izborne komisije, referendumski dan u Subotici protekao je u najboljem redu. Uprkos spekulacijama, nijedna nepravilnost nije zvanično prijavljena.

- Izlaznost je na nivou republike. Zvanično nismo dobili nijednu primedbu i mogu da kažem da je sve proteklo bez problema – ističe Kozomora.

GRAĐANI SRBIJE VEĆINSKI REKLI "DA" - Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 59,73 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe, dok je 39,24 odsto bilo protiv, pokazuju jutrošnji podaci Republičke izborne komisije dobijeni na osnovu 98,47 obrađenih glasačkih mestaodnosno 1.953.711 glasova građana.

Nešto ranije ovim povodom oglasio se i gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.

- Zahvaljujem se Subotičanima koji su izašli i izjasnili se na jučerašnjem referendumu, koji je u našem gradu protekao u najboljem redu i u demokratskoj atmosferi. Uprkos lošim vremenskim prilikama na referendumu je učestvovalo 25,1% od ukupno upisanih u birački spisak na teritoriji grada - rekao je gradonačelnik Bakić. - Posebno se zahvaljujem i odajem priznanje svim sugrađanima koji su, zaokruživši DA na glasačkom listiću, dali podršku potvrđivanju Akta o promeni Ustava.Promenu Ustava podržalo 58,4 odsto Subotičana, glasanje proteklo bez problemaBakić je istakao da je Subotica pokazala veliku odgovornost i demokratski kapacitet, a pre svega poverenje u državu Srbiju, njene institucije i njenu politiku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 70
Pregleda: 5651

Povezana vest

Povezane teme

referendum

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.