Komentara: 24
Pregleda: 30273

Potrebna pomoć za devetogodišnju Biljanu

31.01.2014. u 00:00h
Izvor: RTV City
Devetogodišnja Subotičanka Biljana Stojković, učenica Osnovne škole “Jovan Mikić”, obolela je iznenada pre dve godine od karcinoma kostiju. Da bi se oporavila i nastavila svoje detinjstvo i život, Biljani je neophodno lečenje u Milanu a za to nedostaje 20. 000 evra.
Potrebna pomoć za devetogodišnju Biljanu

Biljana je tri godine trenirala gimnastiku i bavila se plesom, prvi put se požalila na bol u nozi u martu 2012. godine kada je došla kući sa treninga. U subotičkoj bolnici dolaze do zaključka da bol nije bezazlen i šalju je na dalje analize. Biopsija nažalost potvrđuje osteosarkom, odnosno karcinom kostiju.

Odmah potom, Biljana prima 17 hemoterapija, a nakon šeste, operisana je na Institutu za majku i dete u Beogradu, gde je urađena transplantacija kosti potkolenice koja je dobijena iz Italije, nakon koje se bolest vratila. Posle mukotrpnog i neuspešnog lečenja, koje je završeno amputacijom noge, Biljanini roditelji su kontaktirali Nacionalni institut za maligne bolesti u Milanu, koji omogućava manji broj hemoterapija i kraći period lečenja, za šta je potrebno 20.000 evra, koje Biljanini roditelji nemaju.

Kada na račun Instituta u Italiji bude uplaćeno 30 odsto od ukupne sume, Biljana će otići u Milano a za to vreme koordinator ove humanitane akcije Dragan Kovač nastaviće sa aktivnostima za prikupljanje celokupnog iznosa.

Biljana Stojkovic

Jedna od akcija je 8.2. predstava “Pepeljuga” u Dečijem pozorištu, zatim održaće se sportska manifestacija u Hali sportova 9.2. , u subotičkim školama će se organizovati priredbe, 13. 2. u Velikoj većnici Gradske kuće biće promocija knjige Maje Volk a sutradan, 14.2. u Bunjevačkom kolu i njen koncert “Put oko sveta”, najavio je Kovač.

Računi za pomoć devetogodišnjoj Biljani su:
Dinarski račun: Biljana Stojković, 205-9011005317783-88 (Komercijalna banka)
Devizni račun: Biljana Stojković, RS35205903102025664327

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 30273
Povezane vesti
Povezane teme
Humanitarna akcija humanitarna pomoć biljana stojković
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.