Komentara: 18
Pregleda: 7248

Pojašnjeno: 70, a ne 1.000 kuća za rušenje

07.03.2013. u 16:47h
Izvor: RTV City
Pojašnjeno: 70, a ne 1.000 kuća za rušenje

Gostujući sinoć na City televiziji u emisiji “U sred srede”, Kornelija Evetović Cvijanović, rukovodilac Službe urbanističkog planiranja u Zavodu za urbanizam grada Subotice, izjavila je da je dorađenim Planom generalne regulacije za zonu gradskog centra i užeg gradskog jezgra, kojim je uvaženo više od 90 odsto primedbi građana iznetih na javnoj prezentaciji iz oktobra prošle godine, i učinjene i druge izmene potrebne po mišljenju Komisije za planove, broj objekata predviđen za rušenje zarad realizacije infrastrukturnih projekata od višeg interesa je svega sedamdesetak. I to u narednih dvadesetak godina, kada se u budžetu obezbede sredstva za to.

Trenutna dobit za građane i grad, koja bi se postigla usvajanjem aktuelnog plana, je u tome što bi na pravcima predviđenim za izgradnju infrastrukturnih objekata, u vreme kada za to budu obezbeđena sredstva, bila onemogućena gradnja objekata koji bi se mogli izgraditi u međuvremenu a koji bi se kasnijim usvajanjem planova morali otkupljivati i rušiti.

Ovako bi se izbegle neprijatnosti za građane a sprečilo bi se nepotrebno trošenje sredstava iz gradskog budžeta kojih i ovako nema dovoljno.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 3 nedelje
Komentara: 18
Pregleda: 7248
Povezane teme

generalni urbanistički plan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.