Komentara: 49
Pregleda: 10077

Ištvan Pastor: Za akva park treba još 400 miliona, budžetska inspekcija treba da napravi presek

15.04.2021. u 12:07h
Izvor: Subotica.com  / RTV
Gostujući u emisiji "Pravi ugao" na RTV, Ištvan Pastor, odgovarajući na deo pitanja kao predsednik Skupštine preduzeća "Park Palić", rekao je da je odlučeno da se angažuje budžetska inspekcija da utvrdi stanje radova na akva parku i avantura parku na Paliću, ali i objasnio da će za finalizaciju projekta biti potrebno još oko 400 miliona dinara.
Ištvan Pastor: Za akva park treba još 400 miliona, budžetska inspekcija treba da napravi presek

Finansiranje izgradnje akva parka se vrši sa sva tri nivoa vlasti - republike, pokrajine i grada, a investicija je vredna 1,5 milijardi dinara. Projekat je trebalo da bude završen u martu, ali koji je sledeći rok, još uvek nije poznato. Pastor je objasnio da će po novom preseku morati da se doda još oko 400 miliona dinara.

Koalicionim sporazumom preduzeće "Park Palić" je nakon poslednjih izbora prešlo na upravljanje Savezu vojvođanskih Mađara, a koji su uz očekivane kadrovske i organizacione promene, odlučili i da analiziraju, odnosno kako kažu, naprave presek na trenutno najvećoj investiciji na Paliću.

Ištvan Pastor: Za akva park treba još 400 miliona, budžetska inspekcija treba da napravi presek- Pošto se radi o velikoj investiciji, a i značaj njen je ogroman za Palić kao turističku destinaciju, u trenutku preuzimanja odgovornosti završetka te investicije važno je da imamo presek stanja, pre svega što niko od nas nema veliko iskustvo u gradnji i održavanju akva parka i zato je važno tehnički i finansijski sagledati, normalno je da budemo oprezni, bez da se traži bilo čija krivica. S obzirom da je projekat finansiran sa sva tri nivoa vlasti mislili smo da je najprigodnije da se angažuje republička budžetska inspekcija. Nikoga ne optužujemo, važno nam je da napravimo presek i utvrdimo stanje - rekao je Ištvan Pastor i dodao da su utvrdili da je na osnovu projektne dokumentacije potrebno da se doda oko 400 miliona dinara za realizaciju projekata, ali nije precizirao kada bi taj objekat mogao da bude predat na upotrebu.

Pastor je takođe potvrdio ono o čemu se već duže vreme govori u javnosti, a to je planirana izgradnja hotelskog kompleksa, naglasivši da će to biti velika mađarska investicija. Kako se može ćuti u javnosti, taj kompleks bi trebalo da se proteže na površini nekadašnje meteorolološke stanice, između Palićkog i Krvavog jezera, nadovezujući se na Muški štrand, odnosno akva park u izgradnji.

Ištvan Pastor: Za akva park treba još 400 miliona, budžetska inspekcija treba da napravi presek

Izvor: Subotica.com / RTV
Postavljeno pre 3 godine i 3 dana
Komentara: 49
Pregleda: 10077

Povezana vest

Povezane teme

ištvan pastor

akva park

palić akva park

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.