Komentara: 1
Pregleda: 8059

Otkrijte tajne glumačkog zanata, prijavite se za besplatnu pozorišnu radionicu

12.09.2016. u 12:50h
Izvor: Subotica.com
Audicija za buduće članove Pozorišne radionice održaće se u subotu, 24. septembra, sa početkom u 14 časova na srpskom jeziku i od 17 časova na mađarskom jeziku, u Omladinskom klubu „Skladište“ (Park Ferenca Rajhla 12a, zgrada Jadran, 1. polusprat).
Otkrijte tajne glumačkog zanata, prijavite se za besplatnu pozorišnu radionicu

Fondacija “Danilo Kiš” i ove godine nastavlja obučavanje mladih kreativnih, talentovanih Subotičana koji žele da se oprobaju na sceni i nauče tajne glumačkog zanata.

Uz glumce, koji će biti voditelji radionica, polaznici će biti u mogućnosti da izuzev praktičnog znanja istraže i istoriju pozorišne umetnosti. Radionice će se održavati na srpskom i mađarskom jeziku, a počinju sa radom od oktobra 2016. godine.

Pozorišnu radionicu na srpskom jeziku vodiće glumac Narodnog pozorišta Vladimir Grbić, a na mađarskom glumac Dečjeg pozorišta Bela Kalo.

Plan i program rada radionica biće po uzoru na rad studenata na glumačkim akademijama. Tokom godinu dana, koliko je planirano da radionica traje, izučavaće se osnove glumačkog zanata kao i elementi srodnih umetnosti u okviru pozorišta, scenografije, kostimografije, dramaturgije...  Polaznici će biti u prilici da razvijaju komunikacione sposobnosti, učestvuju na književnim večerima, koncertima i drugim javnim događajima i kroz kontinuiran rad na sebi razvijaju svoje samopouzdanje.

Nizom vežbi iz predmeta govor, pokret, ples i pevanje, mladi glumci će razvijati svoj talenat i težiti uzoru savršenog glumca čije telo može ispuniti sve naredbe njegovog uma.  Rezultat godišnjeg rada biće pozorišna predstava. Učešće na radionici je besplatno.

Prijave za radionicu slati na office@danilokis.rs ili putem telefona 024 /523-566 sa naznakom na kom jeziku želite da pohađate. Za audiciju je potrebno pripremiti monolog ili recitaciju.

Voditelji pozorišnih radionica

Vladimir Grbić (1980) Akademiju umetnosti, dramski odsek, završio je u Novom Sadu. Od 2004. godine je član subotičkog Narodnog pozorišta.  Na 54. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine za ulogu u predstavi „Lažni napad - pogrešna odbrana“ dobio je nagradu za najboljeg mladog glumca. Učestvovao je u pozorišnim radionicama: Brian Shaw: Movements; David Perry, Madeleine Cannon: play Shakespeare; Brian Shaw: Apartchik; Robert Raponja:  Kolo oko Čehova. Dva puta je bio glumac sezone po glasovima publike. Odlukom stručnog žirija dobitnik je nagrade za najbolje ostvarenje u sezoni 2007/08. za ulogu Paše u predstavi "Draga Jelena Sergejevna".

Bela Kalo završio je  Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Bio je član Novosadskog pozorišta, pozorišta KPGT, član Salašarskog pozorišta, subotičkog Narodnog pozorišta. Trenutno je glumac Dečjeg pozorišta u Subotici. Značajne nagrade: prvi Patakijev prsten za najbolje glumačko ostvarenje među vojvođanskim pozorištima za ulogu Džoa Bonama u monodrami „Džoni pod oružjem“. Nekoliko puta biran za glumca sezone u Narodnom pozorištu. Dobitnik više nagrada za najbolju mušku glavnu i sporednu ulogu u Narodnom pozorištu kao i nagrade za glavnu mušku ulogu na Vojvođanskim susretima. Režirao je kratki film, operu, dečju predstavu, predstavu za odrasle, igrao u filmu, pozorištu, radio scenografiju, snimao reklame, vodio  školu glume, vodio pozorište...

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 8059
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

vladimir grbić

pozorišna radionica

besplatna radionica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.