Komentara: 2
Pregleda: 3458

Oni dolaze: Veljko Joksović, OŠ "Kizur Ištvan"

06.09.2017. u 12:09h
Izvor: Subotica.com
U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja nastavljamo serijal tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu. Naredna priča je o Veljku Joksoviću, učeniku OŠ "Kizur Ištvan".
Oni dolaze: Veljko Joksović, OŠ "Kizur Ištvan"

Kada se u OŠ „Kizur Ištvan“ spomene matematika i đaci i profesori odmah pomisle na Veljka Joksovića, učenika osmog razreda, koji tokom celog školovanja osvaja priznanja na takmičenjima svih rangova.

Iako je svako takmičenje za sebe i svakom uspehu se raduje, najdraže mu je učešće na republičkom takmičenju iz matematike.

- Srećan sam što sam mogao da predstavljam svoju školu i grad. Pripremao sam se tokom cele godine, želja i cilj su mi bili da se plasiram i drago mi je što sam uspeo to da ostvarim. Nije bilo lako ali je to za mene bilo dragoceno iskustvo – seća se Veljko.

Matematiku je zavoleo već na prvim časovima i posle malo vežbanja videlo se da mu ide od ruke. Dobri rezultati na prvim takmičenjima za najmlađe đake, dali su mu vetar u leđa da uzme zbirke u ruke i počne ozbiljnije da se priprema.

- Uglavnom uživam i kada mi se nekada ne vežba, znam da će se trud isplatiti i istrajem u tome – priča Veljko. - Nemam tremu pred samo takmičenje, dobro se pripremim i imam određenu dozu samopouzdanja i vere u sebe, tako da nema problema. U prvim momentima nisam ni svestan šta sam uradio, tek kasnije shvatim šta sam i koliko postigao. Roditelji i nastavnici su mi velika podrška, daju mi snagu da istrajem i veoma sam im zahvalan na tome.

Iako je mnogima noćna mora, Veljko tvrdi da matematika nije bauk. Naprotiv, može biti vrlo zanimljiva.

- Najvažnija je dobra koncentracija, za uspeh na takmičenjima treba mnogo vežbanja, ali i da uživamo u tome što radimo. Bez toga nema ništa – dodaje vredni dečak.

Pored matematike, Veljko zapažene rezultate ostvaruje i na takmičenjima iz fizike i istorije. Pored brojnih obaveza, stigne i da trenira džudo i da se druži sa drugarima.

- Dan mi je većinom kvalitetno ispunjen. Ostaje mi vremena za igru i druženje, jer „obično“ školsko gradivo ne zahteva puno  učenja. Međutim, pripreme za takmičenja su nešt drugo, mnogo su zahtevnije i desi se da ne dignem glavu od zadataka. Ali kada se nešto voli onda ne pada teško – poručuje Veljko.

USPESI

4. RAZRED – 2. mesto na opštinskom i 2. mesto na okružnom takmičenju iz matematike, zapažen rezultat na takmičenju „Kengur bez granica“

5. RAZRED - 2. mesto na opštinskom i 1. mesto na okružnom takmičenju iz matematike; 1. mesto na opštinskom takmičenju i učešće na okružnom takmičenju iz istorije

6. RAZRED - 2. mesto na opštinskom i 3. mesto na okružnom takmičenju iz matematike;

7. RAZRED - 2. mesto na opštinskom, 1. mesto na okružnom takmičenju i učešće na republičkom takmičenju iz matematike; 3. mesto na opštinskom takmičenju i pohvala na okružnom takmičenju iz fizike

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 3458
Povezane teme
oni dolaze
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.