Komentara: 4
Pregleda: 9936

Oni dolaze: Roland Laslo, maturant Gimnazije „Svetozar Marković“

19.04.2017. u 11:02h
Izvor: Subotica.com
U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja nastavljamo serijal tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu. Naredna priča je o Rolandu Laslu, maturantu Gimnazije "Svetozar Marković" koji se bavi glumom, recitovanjem i solo pevanjem.
Oni dolaze: Roland Laslo, maturant Gimnazije „Svetozar Marković“

Za Rolanda Lasla, maturanta Gimnazije „Svetozar Marković“, minuli školski dani, u svakom smislu, bili su pesma, jer ne samo da je školsko gradivo sa lakoćom savladavao, o čemu svedoče sve same petice, nego je svojim glasom očaravao drugove i profesore.

Uz Gimnaziju, Roland je učio i solo pevanje u Muzičkoj školi a od četvrtog razreda osnovne škole član je dramske sekcije „Fabula rasa“ pri MKC „Nepker“, te su iza njega brojni recitali i uloge u predstavama.

- Gluma i pevanje su dve moje velike ljubavi, kojima bih voleo i u budućnosti da se bavim. Planiram da upišem Akademiju umetnosti u Budimpešti, jer je mjuzikl je najlepši spoj onoga što volim. – otkriva Roland deo svojih planova. - Jako interesuju istorija i klasična filologija i kultura, koje malo ljudi poznaje a u sebi kriju veliko bogatstvo. Zato ako ne uspem na Akademiji, moj drugi izbor biće studije istorije i latinskog jezika u Segedinu.

Oni dolaze: Roland Laslo, maturant Gimnazije „Svetozar Marković“

I pored brojnih gimnazijskih obaveza, pripremanja za maturski i prijemni ispit, Roland je nedavno briljirao u premijeri mjuzikla „Kosa“ u „Nepkeru“.

- Nije bilo lako sve uskladiti, naročito pred premijeru kada su probe bile intenzivnije, ali kada se nešto voli ništa ne pada teško. A kada sve prođe kako treba onda se sve što je bilo teško vrlo brzo zaboravi – dodaje Roland. - Na sceni tremu uopšte nemam, možda malo pre početka, ali kada se podigne zavesa sve nestane, u glavi ostanu jedino uloga i tekst. Zanimljivo je da u školi pred važne kontrolne ili odgovaranje imam veću tremu.

Mladalački snovi talentovanog mladića dosežu do Brodveja, ali je svestan da je za to potrebno mnogo rada i truda.

- Brodvej je moja velika želja, ali i u Mađarskoj ima dosta velikih pozorišta gde se posebno neguju mjuzikl i opereta. Ipak, sada mi je jedini prioritet prijemni ispit, koji je veoma zahtevan, sastoji se od deset pesama, tri monologa i jednog scenskog dela – ističe Roland. - To je sada najvažnije a posle ćemo videti. Verujem da se vrednim radom mnogo toga može postići, a ja zaista jako volim da pevam, volim scenu i nadam se da ću uspeti da dođem do svog cilja.

Oni dolaze: Roland Laslo, maturant Gimnazije „Svetozar Marković“

USPESI

  • 2. mesto na takmičenju iz istorije „Honismereti“ 2015. godine
  • učešće na manifestacijama Dani evropskih jezika, Dani mađarske kulture
  • uloge u predstavama „Plamen 56 sveća“, „Kosa“...
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 9936
Povezane teme

gimnazija subotica

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.