Komentara: 0
Pregleda: 2820

Oni dolaze: Dunja Đedović, OŠ "Ivan Milutinović"

22.11.2017. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja nastavljamo serijal tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu. Naredna priča je o Dunji Đedović, učenici OŠ "Ivan Milutinović".
Oni dolaze: Dunja Đedović, OŠ "Ivan Milutinović"

Ime Dunje Đedović, učenice sedmog razreda OŠ „Ivan Milutinović“, minulih školskih godina nalazilo se na čelnim mestima rang lista takmičenja iz istorije, biologije, matematike i srpskog jezika.

Na prvi pogled, nastavni predmeti baš i nemaju mnogo veze jedni sa drugim, ali upravo to je za Dunju najveći izazov.

- Volim da spajam naizgled nespojivo, da se dokazujem, da idem u susret izazovima i zato obožavam da se takmičim. Najviše volim da biram predmete koji uopšte nisu srodni, kao što su biologija i istorija, to bude nekad teško, ali na kraju uspeh ne izostane – kaže odsečno i samouvereno Dunja. - Biologiju sam izabrala jer mi je jako zanimljiva i volim da upoznajem prirodu oko sebe. Dobro mi ide i matematika, a ove godine želim i da odem na takmičenje iz fizike. Druga deca se često boje istorije ili matematike, ali ja volim da se igram brojevima i imam svoje načine da pamtim datume i formule.

Iako u dnevniku niže sve same petice, Dunja priznaje da radnim danima gotovo uopšte ne uči, već samo vikendom kada za knjigom provede oko pet sati.

- Slušam na času, nisam neki štreber, već učim sa razumevanjem i povezujem gradivo – dodaje Dunja.

Na takmičenjima je uvek među prvima, ali joj se često desi da za jedan poen izgubi bolje mesto.

- Pošto se mi koji učestvujemo na takmičenjima lepo družimo i posle njih, često se desi da mi priđu i kažu da li sam ja ona devojčica kojoj je falio jedan poen. Tako je bilo iz biologije i istorije, u dva dana mi je za jedan bod pobeglo prvo mesto i jako sam se bila iznervirala a sada mi je žao zbog toga. I drugo mesto je veliki uspeh – ističe naša sagovornica.

O svojim dostignućima i planovima Dunja govori bez imalo treme, a nju, kako kaže, nema ni na takmičenjima. Tome najviše može da zahvali glumačkoj sekciji koju je tri godine pohađala u Dečjem pozorištu.

- Učili smo da recitujemo, imali smo dosta nastupa i tako se trema izgubila – jasno će Dunja.

Pored toga, Dunja je bila član i novinarske sekcije, a sa drugom decom i prekaljenim novinarima obnovila je dečju stranu u Subotičkim novinama.

Ipak od svih vannastavnih aktivnosti, Dunja najviše voli folklor koji već osam godina igra u OKUD „Mladost“.

- Trenutno učimo igre iz Makedonije, koreografija se zove „Pelister“ i jako su mi lepe. Volim i vlaške igre jer su mi dinamične i grube, nošnja je malo teška ali isto jako lepo – priča Dunja. - Folklor volim jer dosta putujemo. Išli smo u Lebane i posetili Caričin grad, što mi je dosta pomoglo i na takmičenju iz istorije.

USPESI

3.RAZRED – 3.mesto na opštinskom takmičenju iz matematike

4.RAZRED – 3.mesto na opštinskom i 3. mesto na okružnom iz matematike, pohvala na takmičenju „Misliša“

5.RAZRED – 3.mesto na opštinskom takmičenju iz istorije, 1. mesto na okružnom iz bilogije

6.RAZRED – pohvala na opštinskom i okružnim takmičenju iz matematike, 1.mesto na školskom takmičenju uz srpskog, 2.mesto na opštinskom i 2.mesto na okružnom iz istorije, 1.mesto na opštinskom i 2.mesto na okružnom iz bilogije

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2820
Povezane teme
OŠ Ivan Milutinović oni dolaze
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.