Komentara: 0
Pregleda: 5727
Foto

Održano predavanje na temu veštine pisanja prvostepene presude

20.10.2017. u 18:20h
Izvor: Subotica.com
Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe danas je održano predavanje na temu veštine pisanja prvostepene krivične presude. Predavanje, koje je održao dr Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu, bilo je namenjeno studentima i stručnoj javnosti.
Održano predavanje na temu veštine pisanja prvostepene presude

Srđan Cvijanović, direktor Kancelarije za razvoj karijere i pr menadžer Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, kaže da su ovakva predavanja rezultat odlične saradnje sa pravosudnim institucijama, o čemu svedoče i brojni sporazumi koje je fakultet zaključio u proteklih nekoliko godina.

- Zajednički ulažemo ogroman trud kako bismo što kvalitetnije obučili buduće i unapredili postojeće pravne kadrove. Rezultat tog rada je upravo i saradnja sa današnjim gostom, sudijom Miodragom Majićem, koji će po drugi put održati predavanje na našem fakultetu, što je bio logičan nastavak, s obzirom na to da je prošlog puta pokazano veliko interesovanje. Današnje predavanje namenjeno je studentima svih godina, iako je možda interesantnije studentima treće i četvrte godine, a osim njih predavanju će prisustvovati i stručna javnost - rekao je Cvijanović.

Održano predavanje na temu veštine pisanja prvostepene presude

Boris Majlat, zamenik osnovnog javnog tužioca u Senti, kaže da ovakva predavanja imaju višestruk značaj za stručnu javnost.

- Pre svega, značaj predavanja je u tome što će sudija Majić ukazati na to kako bi zaista trebalo da se pišu prvostepene presude, što će meni kao tužiocu pojasniti na koji način takvu presudu treba da napadnem žalbom, odnosno kako da je oborim na osnovu grešaka u njenom pisanju. Ovakve edukacije su nam neophodne, a takođe sam upoznat i sa priručnicima sudije, koji su veoma korisni zbog toga što na kvalitetan i pristupačan način, kako studentima tako i profesionalcima, objašnjavaju kako treba da se piše prvostepena presuda - rekao je Majlat.

Održano predavanje na temu veštine pisanja prvostepene presude

Sudija Apelacionog suda u Beogradu, dr Miodrag Majić, kaže da je tema predavanja veoma aktuelna, s obzirom na to da se od nedavno i Vrhovni kasacioni sud priključio projektu, koji je rezultirao izdavanjem posebnog priručnika.

- Postoji potreba da se što pre i što temeljnije promeni način na koji se pišu presude u našoj zemlji. Studentima ću veštinu pisanja prvostepene krivične presude predstaviti na nešto bazičnijem nivou, ali ću se truditi da im predstavim i sve one najznačajnije stvari koje će, pogotovo onima koji se budu opredelili za pravosuđe, biti od koristi u daljoj karijeri - objasnio je Majić.

Izvor: Subotica.com
Predavanje na temu veštine pisanja prvostepene presude Predavanje na temu veštine pisanja prvostepene presude Predavanje na temu veštine pisanja prvostepene presude Predavanje na temu veštine pisanja prvostepene presude Predavanje na temu veštine pisanja prvostepene presude Predavanje na temu veštine pisanja prvostepene presude Predavanje na temu veštine pisanja prvostepene presude Predavanje na temu veštine pisanja prvostepene presude
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5727
Povezane teme

predavanje

pravni fakultet

dr miodrag majić

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.