Komentara: 27
Pregleda: 19136

Odbijena žalba Đurićevog branioca na pritvor

12.08.2014. u 16:13h
Izvor: Subotica.com
Dragan Đurić osumnjičen za ubistvo Tijane Jurić, petnaestogodišnje Subotičanke, uz rešenje o pritvoru do 30 dana smešten je u Okružni zatvor Subotica. Danas je odbijena žalba Đurićevog branioca na pritvor koji je određen 9. avgusta.
Odbijena žalba Đurićevog branioca na pritvor

Rešenjem vanpretresnog krivičnog veća Višeg suda u Subotici danas je odbijena žalba branioca okrivljenog Dragana Đurića na rešenje sudije za prethodni postupak istog suda o određivanju pritvora protiv okrivljenog u krivičnom postupku u fazi istrage koji se protiv njega vodi u Višem javnom tužilaštvu u Subotici zbog krivičnog dela teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 1 i tač. 5 Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim delom silovanje iz čl. 178 st. 3 Krivičnog zakonika.

Kako kaže Jelena Bogovac Zelić, sekretar Višeg suda u Subotici sve dokaze izvodi Više javno tužilaštvo do podizanja optužnice. Uloga suda do podizanja optužnice, prema njenim rečima, je provera postojanja osnova za pritvor svakih 30 dana.

Viši sud takve provere radi do tri meseca, a potom Apelacioni sud u Novom Sadu naredna tri meseca. Ukoliko za šest meseci ne bude došlo do optužbe osumnjičeni se ne može zadržati u pritvoru.

Sudija za prethodni postupak mu je, na predlog Višeg tužilaštva u Subotici, odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, visine zaprećene kazne za teško ubistvo za koje je osumnjičen, zbog okolnosti pod kojima je delo izvršeno kao i zbog uznemirenja javnosti.

Branioc osumnjičenog za Tijanino ubistvo je advokat iz Subotice Dragan Mileusnić koji zastupa osumnjičenog po službenoj dužnosti. Mileusnić je juče dobio stalnu dozvolu za posetu svom klijentu u Okružnom zatvoru u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 19136

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.