• Pregleda: 10940

Obeležen Dan OŠ „Vladimir Nazor“ u Đurđinu

Prigodnim programom koji su pripremili učenici, danas je, u Đurđinu, obeležen Dan Osnovne škole „Vladimir Nazor“.
Obeležen Dan OŠ „Vladimir Nazor“ u Đurđinu

Pored đaka i zaposlenih u školi, svečanosti su prisustvovali i roditelji učenika, kao i član Gradskog veća zadužena za obrazovanje Nataša Aleksić koja je u ime grada Subotice učenicima, učiteljima, nastavnicima, profesorima i zaposlenom pomoćnom osoblju čestitala Dan Škole i poželela im puno uspeha u daljem radu.

U okviru programa koji je pripremljen povodom Dana Škole Dijana Orčić i Josipa Dulić recitovale su pesme Vladimira Nazora, a članovi Hrvatskog kultuno-prosvetnog društva „Đurđin“ uz koreografkinju Tamaru Orčić odigrali su „Međumurske igre“.

Prisutni su velikim aplauzom pozdravili i folkloraše nižih razreda koji su izveli igre iz Međumurja „Lepe naše senokose“, nakon čega je hor otpevao pesmu iz Zagorja „Sve ptičice zapevale“. Aleksandar Sarić je recitovao pesmu Vladimira Petkovića Disa, učenice prvog i četvrtog razreda otpevale su pesmu „Pred Senkinom kućom“, dok su Sandra Vojnić Purčar i Stefan Mutić izveli skeč „Ćošak u slobodno vreme“.

Direktorka škole, Ljiljana Dulić, svima se zahvalila što su došli i uveličali Dan Škole, a posebno je pozdravila Natašu Aleksić. Pismo čestitke stiglo je i od pokrajinski sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ‒ nacionalne zajednice, Mihalja Njilaša.

Premijerno je prikazan i spot „Moje selo Đurđin“ koji je izradila škola uz podršku resornog pokrajinskog sekreterijata, a glumci u spotu su učenici i stanovnici Đurđina.


Škola je osnovana 1878. godine, a nova zgrada sa pet učionica izgrađena je 1952. godine. Kabinetska nastava se danas odvija na dva jezika, na srpskom i hrvatskom u 12 odeljenja i ima oko 40 zaposlenih. U okviru škole nalazi se vrtić, tako da su i ta deca uključena u sve školske aktivnosti. Školu pohađa oko 150 đaka.

Izvor: Subotica.rs

povezane teme

7
Grasak Odgovori
Ja bih da zivim u Djurdjinu ?
Bolto Tikvicki Odgovori
Promašili ste samo za 10 godina. Nova školska zgrada je izgrađena 1962. godine.
šta nam rade... Odgovori
Mene interesuju dve stvari :
1. Kakva je to škola u kojoj na 3.75 đaka ide jedan zaposlen, u kome je problem u đacima ili u zaposlenima?
2. Zašto Hrvatsko kultuno-prosvetno društvo „Đurđin“ ne izvodi pjesme sa područija na kome bitišu, a ne sa tamo nekih regija udaljenih 500 km?

P.S. Mislim da su „Sve ptičice zapijevale“.
Alisa Odgovori
STA NAM RADE...
Istina je da u skoli ima 90 i nesto ucenika a ne 150 kako je ovde navedeno.Zaposlenog osoblja ima preko cetrdeset tako da je odnos broja ucenika i zaposlenih jos porazniji.A sto se tice spota,upuceni bi rekli-sve moj do mojega...I to finansirano iz budzeta...
šta nam rade...
Hvala na informaciji. Sad mi je još gore. OBOŽAVAM OVU NAŠU DEMOKRATIJU.
"vrh brate".
Bolto Tikvicki Odgovori
Na filmu se ne vidi fiskulturna sala koju su DS sa svojim najvernijim satelitima, DSHV i LSV, izgradili u Đurđinu još 2009. godine, pa onda proširili i dogradili 2011. godine...
POGLEDAJTE VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=z_rxXJIFNFs
RADE Odgovori
A jel' 500 km severno ili juzno ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.