Komentara: 7
Pregleda: 12391

Obeležen Dan OŠ „Vladimir Nazor“ u Đurđinu

30.11.2016. u 16:20h
Izvor: subotica.rs
Prigodnim programom koji su pripremili učenici, danas je, u Đurđinu, obeležen Dan Osnovne škole „Vladimir Nazor“.
Obeležen Dan OŠ „Vladimir Nazor“ u Đurđinu

Pored đaka i zaposlenih u školi, svečanosti su prisustvovali i roditelji učenika, kao i član Gradskog veća zadužena za obrazovanje Nataša Aleksić koja je u ime grada Subotice učenicima, učiteljima, nastavnicima, profesorima i zaposlenom pomoćnom osoblju čestitala Dan Škole i poželela im puno uspeha u daljem radu.

U okviru programa koji je pripremljen povodom Dana Škole Dijana Orčić i Josipa Dulić recitovale su pesme Vladimira Nazora, a članovi Hrvatskog kultuno-prosvetnog društva „Đurđin“ uz koreografkinju Tamaru Orčić odigrali su „Međumurske igre“.

Prisutni su velikim aplauzom pozdravili i folkloraše nižih razreda koji su izveli igre iz Međumurja „Lepe naše senokose“, nakon čega je hor otpevao pesmu iz Zagorja „Sve ptičice zapevale“. Aleksandar Sarić je recitovao pesmu Vladimira Petkovića Disa, učenice prvog i četvrtog razreda otpevale su pesmu „Pred Senkinom kućom“, dok su Sandra Vojnić Purčar i Stefan Mutić izveli skeč „Ćošak u slobodno vreme“.

Direktorka škole, Ljiljana Dulić, svima se zahvalila što su došli i uveličali Dan Škole, a posebno je pozdravila Natašu Aleksić. Pismo čestitke stiglo je i od pokrajinski sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ‒ nacionalne zajednice, Mihalja Njilaša.

Premijerno je prikazan i spot „Moje selo Đurđin“ koji je izradila škola uz podršku resornog pokrajinskog sekreterijata, a glumci u spotu su učenici i stanovnici Đurđina.


Škola je osnovana 1878. godine, a nova zgrada sa pet učionica izgrađena je 1952. godine. Kabinetska nastava se danas odvija na dva jezika, na srpskom i hrvatskom u 12 odeljenja i ima oko 40 zaposlenih. U okviru škole nalazi se vrtić, tako da su i ta deca uključena u sve školske aktivnosti. Školu pohađa oko 150 đaka.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 12391
Povezane teme

đurđin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.