Komentara: 1
Pregleda: 1981
Foto

Literarni konkurs za srednjoškolce povodom Dana ljudskih prava

31.10.2018. u 14:25h
Izvor: Subotica.com
U želji da obeleži 10. decembar, Dan ljudskih prava, te podstakne mlade da razmišljaju i pišu o ljudskim pravima, jednakostima, sličnostima i različitostima u društvu, Kancelarija Zaštitnika građana Grada Subotice raspisala je literarni konkurs pod naslovom "Razumeti, a ne suditi" i "Otići ili ostati".
Literarni konkurs za srednjoškolce povodom Dana ljudskih prava

Kancelarija Zaštitnika građana Grada Subotice već šestu godinu obeležava Dan ljudskih prava, a ovim povodom i ove godine je raspisala literarni konkurs na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku za sve srednjoškolce na teme "Razumeti, a ne suditi" i "Otići ili ostati".

- Mladi su ti koji nas prate, koji gledaju šta mi stariji radimo i ovo je prilika da se kroz njihove literarne sastave i mi stariji upoznamo sa njihovim stavovima i načinom na koji posmatraju društvo. Zbog toga pozivamo sve učenice i učenike subotičkih srednjih škola da nam pošalju svoj literarni rad, esej ili pesmu na sva tri jezika koja su u službenoj upotrebi. U poslednjih nekoliko godina dobijali smo oko 45 do 65 radova i mogu da kažem da je bilo izvanrednih radova, zbog čega je vrlo značajno da mladi učestvuju na ovom konkursu - poručio je Zlatko Marosiuk, Zaštitnik građana Subotice na konferenciji za medije.

Literarni konkurs za srednjoškolce povodom Dana ljudskih prava

Literarni konkurs otvoren je do 19. novembra, a radovi se dostavljaju na mejl adresu ljudskaprava@subotica.rs u formatu .doc. Rad može da sadrži najviše 1.000 reči (dve kucane strane A4 formata), a uz rad je potrebno dostaviti podatke o imenu i prezimenu autora, adresu stanovanja, ime škole, razred, mejl adresu i kontakt telefon.

Najbolje radove će birati Komisija, koja će ocenjivati ideju, originalnost i kreativnost, a za tri najbolja na svakom jeziku, predviđene su novčane nagrade u visini od 8.000 dinara (1. mesto), 6.000 dinara (2. mesto) i 4.000 dinara (3. mesto).

Pobednički radovi biće objavljeni na zvaničnoj internet stranici Grada Subotice u rubrici Zaštitnika građana, a njihovi autori i autorke biće obavešteni i putem mejla. Svečano proglašenje i dodela nagrada održaće se 10. decembra, na Dan ljudskih prava, u Velikoj većnici Gradske kuće, kada će prvi nagrađeni autori i autorke pročitati svoje radove.

Više informacija o konkursu, zainteresovani srednjoškolsci mogu da pronađu na oglasnim tablama u svojim školama ili na ovom linku. Kontakt telefon je 024/626-898.

Izvor: Subotica.com
Najava objave literarnog Konkursa povodom Dana ljudskih prava Najava objave literarnog Konkursa povodom Dana ljudskih prava Najava objave literarnog Konkursa povodom Dana ljudskih prava Najava objave literarnog Konkursa povodom Dana ljudskih prava Najava objave literarnog Konkursa povodom Dana ljudskih prava Najava objave literarnog Konkursa povodom Dana ljudskih prava Najava objave literarnog Konkursa povodom Dana ljudskih prava
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1981
Povezane teme

srednjoškolci

kancelarija zaštitnika građana Subotice

zaštitnik građana

literalni konkurs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.