Komentara: 16
Pregleda: 24680

Lažna informacija o napadu na Dragana Đurića

24.09.2014. u 11:47h > 13:48
Izvor: Subotica.com
Dragan Đurić, osumnjičen da je ubio i silovao Tijanu Jurić (15) iz Subotice, napadnut je u Okružnom zatvoru, kada ga je jedan od zatvorenika prepoznao i nasrnuo na njega, a veći incident sprečili su stražari koji su ih brzo razdvojili - ovako su jutros pisale beogradske "Naše novine" čija je pisanja prenelo nekoliko uglednih medija u Srbiji, ali nedugo zatim iz Višeg suda u Subotici stigla nam je informacija koja u celosti demantuje ova pisanja.
Lažna informacija o napadu na Dragana Đurića

Dragan Đurić, osumnjičen da je ubio i silovao Tijanu Jurić (15) iz Subotice, napadnut je u Okružnom zatvoru u Subotici, nezvanično saznaju “Naše novine”, koje dalje pišu da je posle psihijatrijskog veštačenja Dragan Đurić vraćen u zatvor u Subotici, gde se dogodio incident kada ga je jedan od zatvorenika prepoznao i nasrnuo na njega.

"Sve se dogodilo u deliću sekunde, dok je Đurić išao hodnikom ka svojoj sobi u kojoj je sam čitavog dana, jedan od zatvorenika ga je prepoznao i nasrnuo na njega, zadavši mu pri tom nekoliko udaraca. Dalji incident i teže povrede sprečila je brza reakcija stražara, koji su ih razdvojili", kaže izvor ovog lista dodajući  da Đurić nije isprovocirao ovaj sukob, jer se ponašao isto kao od prvog dana kada je uhapšen.

Lažna informacija o napadu na Dragana Đurića

Današnje izdanje dnevnika "Naše Novine"

Viši sud: Nije bilo napada, D.Đ. je u izolovanom delu

Iz Višeg suda u Subotici ova informacija je opovrgnuta, te u pisanom saopštenju ova ustanova tvrdi da vest prenešenu sa beogradskog dnevnog lista "Naše Novine" sa naslovom: "Đurića napao zatvorenik u Okružnom zatvoru" nije istinita.

U saopštenju Višeg suda dalje stoji konstatacija da nadzor nad pritvorenicima u skladu sa čl. 222 ZKP vrši sud po čijoj odluci se okrivljeni nalazi u pritvoru, a okrivljeni Dragan Đurić se nalazi u pritvoru po odluci Višeg suda u Subotici, nakon provere kod upravnika i rukovodioca nadzora u Okružnom zatvoru u Subotici, možemo Vas obavestiti da okrivljeni Dragan Đurić ne dolazi u kontakt sa ostalim pritvorenicima, niti režim posebnog opreza koji se primenjuje u njegovom slučaju dozvoljava takvu mogućnost, da ostala pritvorena lice nemaju pristupa okrivljenom Draganu Đuriću, kao i da nije bilo nikakvog napada, niti fizičkog kontakta između okrivljenog Dragana Đurića i drugih pritvorenika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 24680

Povezane vesti

Povezane teme

tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.