• Pregleda: 23384

Lažna informacija o napadu na Dragana Đurića

Dragan Đurić, osumnjičen da je ubio i silovao Tijanu Jurić (15) iz Subotice, napadnut je u Okružnom zatvoru, kada ga je jedan od zatvorenika prepoznao i nasrnuo na njega, a veći incident sprečili su stražari koji su ih brzo razdvojili - ovako su jutros pisale beogradske "Naše novine" čija je pisanja prenelo nekoliko uglednih medija u Srbiji, ali nedugo zatim iz Višeg suda u Subotici stigla nam je informacija koja u celosti demantuje ova pisanja.
Lažna informacija o napadu na Dragana Đurića

Dragan Đurić, osumnjičen da je ubio i silovao Tijanu Jurić (15) iz Subotice, napadnut je u Okružnom zatvoru u Subotici, nezvanično saznaju “Naše novine”, koje dalje pišu da je posle psihijatrijskog veštačenja Dragan Đurić vraćen u zatvor u Subotici, gde se dogodio incident kada ga je jedan od zatvorenika prepoznao i nasrnuo na njega.

"Sve se dogodilo u deliću sekunde, dok je Đurić išao hodnikom ka svojoj sobi u kojoj je sam čitavog dana, jedan od zatvorenika ga je prepoznao i nasrnuo na njega, zadavši mu pri tom nekoliko udaraca. Dalji incident i teže povrede sprečila je brza reakcija stražara, koji su ih razdvojili", kaže izvor ovog lista dodajući  da Đurić nije isprovocirao ovaj sukob, jer se ponašao isto kao od prvog dana kada je uhapšen.

Današnje izdanje dnevnika "Naše Novine"

Viši sud: Nije bilo napada, D.Đ. je u izolovanom delu

Iz Višeg suda u Subotici ova informacija je opovrgnuta, te u pisanom saopštenju ova ustanova tvrdi da vest prenešenu sa beogradskog dnevnog lista "Naše Novine" sa naslovom: "Đurića napao zatvorenik u Okružnom zatvoru" nije istinita.

U saopštenju Višeg suda dalje stoji konstatacija da nadzor nad pritvorenicima u skladu sa čl. 222 ZKP vrši sud po čijoj odluci se okrivljeni nalazi u pritvoru, a okrivljeni Dragan Đurić se nalazi u pritvoru po odluci Višeg suda u Subotici, nakon provere kod upravnika i rukovodioca nadzora u Okružnom zatvoru u Subotici, možemo Vas obavestiti da okrivljeni Dragan Đurić ne dolazi u kontakt sa ostalim pritvorenicima, niti režim posebnog opreza koji se primenjuje u njegovom slučaju dozvoljava takvu mogućnost, da ostala pritvorena lice nemaju pristupa okrivljenom Draganu Đuriću, kao i da nije bilo nikakvog napada, niti fizičkog kontakta između okrivljenog Dragana Đurića i drugih pritvorenika.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

16
zlonamerni Odgovori
Pocelo je pocelo...a strazari bi mogli malo sporije da reaguju...
Salamander Odgovori
Zašto sprečavati neke stvari...trebalo su malo da ih ostave...verujem da je onom drugom baš "leglo"..
ffilozoff Odgovori
Tog zatvorenika nagraditi odsustvom za vikend!!!
ns Odgovori
isprovocirao je monstrum i ovaj i sve buduće napade na njega time što je mučki prebio i zaklao i silovao maloletnu devojčicu!!!
timberland Odgovori
Zašto ga ne pustite u masu??? Pa kad je bio mudonja napolju,nek se i tu pokaze!!!! Čuvate ga ko dete u kolevci!!!! Jel mu idete na pijacu,kuvate,perete??? Uzas
Always Ultra Odgovori
Malo ste se zaleteli Draganovi srodnici u svojem patoloskom likovanju ! Vest je lazna !
Uostalom - da je bila tacna - sta ako je taj drugi "napadac" ubio neku babu ?? To vam ne bi smetalo , jel tako ??
marko Odgovori
steta sto je lazna vest...
goksi Odgovori
Šteta! !!
aPistaa Uraavdi Odgovori
a nasem sudu moze da se veruje?
fifi Odgovori
Dosadni ste s ovom temom
Darth Odgovori
Koje ste paljevine... vidite da je ovo izmišljotina nekog kretenskog lista za koji do juče niko nije ni čuo. Bljuvotina, kao one u kuriru, informeru i još par njih koji su pumpali tiraže za vreme potrage za Tijanom. Da smo normalna država i ono onda, a i ovo sad bilo bi kažnjeno.
saša Odgovori
@Darth

Bravo, bravo i još jednom bravo za komentar.

@fifi
Slažem se i ne slažem se. Mislim da treba da nas informišu o svemu što se dešava u ovom predmetu. Međutim , nikako da se u cilju senzacionalizma i podizanja tiraža pišu neistine /kao što je ova/ a pogotovu banalnosti o tome da li ovaj monstrum jede ili ne, da li je sam ili ne u sobi , da li mu je neko bio u poseti i ako jeste ko i sl. Takvim pisanjem vređa se dostojanstvo Tijanine porodice i kalja uspomena na nju.
lakumity Odgovori
Sad se očigledno vidi ko ima veća prava u ovoj zemlji.
Bahati caruju.
Veteran Odgovori
Šteta što je vest "lažna"!
pajo Odgovori
Znam da je nemoguće prići toj budali , zločincu , kukavici ... tako da ne verujte ovim novinarskim natpisima jer oni samo pokušavaju da poboljšaju tiraž . A i novinarima bih poručio NEMOJTE TO RADITI JER SE I VI , SA OVIM NATPISIMA , STAVLJATE NA STRANU SILEDŽIJE . Do tog siledžije ne može prići ni onaj koji nosi i jutarnji čaj .
Nebitno Odgovori
Ponašanje "novinara" i "medija" ali i reakcija "građana" i u ovom slučaju pokazuje koliko smo moralno i ljudski pali i koliko smo obogaljeno društvo. Žrtvi, njenoj porodici, prijateljima, poznanicima ali i svima nama ništa neće pomoći ako se budemo ponašali neljudski, životinjski. Onom ko je žrtvi oduzeo život dovoljna kazna je uskraćivanje slobode koja je osnovno pravo i potreba čoveka. Njemu nema veće kazne od te. Štaviše, svakako u Srbiji dodatnu kaznu predstavljaju uslovi izvršenja kazne boravkom u zatvorima jer su zatvori ali i deo zaposlenih grozni. Svaka dodatna sankcija mimo odluke suda po osnovu zakona i boravka u našem zatvoru za njega je suviša a onima koji bi želeli da mu je lično nametnu samo pokazuju da nisu ništa bolji od njega. Posebno razočarava što ovo što sam napisao ogromna većina ljudi uopšte ne razume, ne shvata i ne podržava i oni su krivci što se propalo stanje društva vremenom još više produbljuje jer daju podršku nakaradnom sistemu koji sve ovo i generiše.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.