Komentara: 8
Pregleda: 4050
Foto

Košarkaši Spartaka poraženi od Vojvodine (74:85)

01.11.2014. u 23:14h
Izvor: Subotica.com
U okviru 4. kola Prve lige za košarkaše Spartak je večeras poražen na domaćem terenu od novosadske Vojvodine rezultatom 74:85, što je drugi poraz ove sezone, drugi u nizu. U narednom kolu Spartak gostuje u Železniku ekipi FMP.
Košarkaši Spartaka poraženi od Vojvodine (74:85)

Spartak je loše otvorio utakmicu i dozvolio na samom startu protivniku da napravi razliku koju je morao da juri praktično do samog kraja.

U prvom delu gosti su odlazili i na +19 (37:18), ali domaći su uspeli do kraja poluvremena da smanje na zaostatak od -10 što je davalo nadu da može doći do preokreta, međutim početak treće četvrtine ponovo obeležava loš start Spartaka, te se gosti obezbeđuju ponovo na petnaestak poena prednosti.

Krajem treće četvrtine Spartak je napadao sve silovitije i to je dalo rezultat pa se tako u poslednjem delu utakmice vodila razlika na dva-tri poseda, dve-tri dobre odbrane i utakmica je mogla da ode u egal, ali to se ipak nije desilo jer je goste, predvođene odličnim Stefanom Potom, odlično služio šut i u poslednja dva minuta nisu dozvolili Spartaku da priđe na bliže od -7.

Košarkaši Spartaka poraženi od Vojvodine (74:85)

U ekipi Spartaka najefikasniji je bio Drakulić sa 21 postignutim poenom i 8 skokova, slede Prlja sa 15, Simić 10, Živković 9, Sokolović 8, Laketa 5, Kojić 4 i Nikolić sa 2 postignuta poena. Kod gostiju najkorisniji je bio nekadašnji igrač Spartaka, danas mladi reprezentativac Stefan Pot sa 25 postignutih poena uz odličan šut za dva poena i sa linije slobodnih bacanja (indeks korisnosti 36).

Gosti su sa 38 skokova (N-11/O-27) nadskakali ekipu Spartaka koji je imao 10 manje (9/17).

Spartak - Vojvodina Srbijagas 74:85
(12:26, 22:18, 18:20, 22:21)

Trener Spartaka Predrag Borilović nije bio zadovoljan izdanjem svoje ekipe za koju smatra da nije pružila partiju koja bi bila minimalno konkurentna Vojvodini, ali isto tako naglasio je da je protivnik sa druge strane bio vrlo kvalitetan, te da Vojvodinu na osnovu dosadašnjih igara vidi među superligašima.

Borilović je takođe istakao da je novosadska ekipa bila snažnija, koncentrisanija i preciznija, za razliku od njegovih igrača koji su tokom utakmice izvodili neke nerezonske poteze i pravili suviše tehničkih grešaka.

Košarkaši Spartaka poraženi od Vojvodine (74:85)

Po prvi put posle mnogo godina ulaz na košarkašku utakmicu lokalnog kluba se naplaćivao u iznosu od 100 dinara, što nije sprečilo oko 600 ljubitelja košarke da daju snažnu podršku svom timu i naprave odličnu atmosferu koja je oduševila čak i trenera novosadske ekipe. Podršku svom bivšem timu sa tribina dao je i Miloš Milisavljević.

U narednom kolu (7. novembar u 18 časova) Spartak gostuje u Železniku ekipi FMP.

Izvor: Subotica.com
Košarka (M): Spartak - Vojvodina Košarka (M): Spartak - Vojvodina Košarka (M): Spartak - Vojvodina Košarka (M): Spartak - Vojvodina Košarka (M): Spartak - Vojvodina Košarka (M): Spartak - Vojvodina Košarka (M): Spartak - Vojvodina Košarka (M): Spartak - Vojvodina
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 4050
Povezane teme

hala sportova subotica

košarkaški klub spartak

predrag borilović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.