Komentara: 23
Pregleda: 4613

Kasa pred Specijalnim sudom 9. januara

26.12.2013. u 19:15h
Izvor: RTV Yueco
Nekadašnji gradonačelnik Subotice Jožef Kasa naći će se pred Specijalnim sudom 9. januara. Specijalni sud u Beogradu je pripremno ročište zakazao za 9. i 10. januar, a u postupku su okrivljeni i nekadašnji pomoćnik direktora subotičke filijale Agorbanke Zoran Malešević, kao i privrednik Peđa Mališanović, piše “Dnevnik”.
Kasa pred Specijalnim sudom 9. januara

Tužilaštvo je iznelo sumnje da je od 2007. do 2010. godine Mališanovićevim firmama odobreno, bez odgovarajućih sredstava obezbeđenja, tri kredita i pet bankarskih garancija, ukupne vrednosti oko 13 miliona evra. Svi okrivljeni su tokom istrage negirali krivicu i optužbe. Istom optužnicom je obuhvaćeno još petoro okrivljenih iz Agrobanke, sada u stečaju, te četiri privrednika, odgovorna lica u preduzećima koja su takođe, kako sumnja optužba, pod „spornim“ okolnostima dobila kredite. Optuženi su: nekadašnji predsednik Izvršnog odbora Agrobanke Dušan Antonić, odgovorna lica u taj banci Slavoljub Korićanac, Bojan Zarić, Boban Labović, Vehbo Papić, Velibor Lukić, Bojan Simonović i Branislav Pešić.

Postupak se vodi i protiv čelnika nekoliko privatnih firmi Stevana Alavanje, Predraga Vučkovića i Milenka Suruuića. Svim optuženima je stavljeno na teret krivično delo zlopuotrebe položaja odgovornog lica. Jožef Kasa, Zoran Malešević i Peđa Mališanović bili su u pritvoru od 20. novembra 2012. do 12. februara ove godine, kada su odlukom suda pušteni da se u daljem postupku brane sa slobode. Jožef Kasa je niz godina bio predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i gradonačelnik Subotice, a bio je i potpredsednik Vlade Srbije.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 23
Pregleda: 4613
Povezane teme

Jožef Kasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.