• Pregleda: 2915

Jedriličarska regata „Palićka Jedra“

JK Reful je organizovao jedriličarsku regatu „Palićka Jedra“ 13. i 14. jula 2013. godine, za klase Optimist i Laser 4.7.Regata se održala na Palićkom jezeru a regatni odbor se nalazio u Sokolskom Domu, kod veslačkog kluba.
Jedriličarska regata „Palićka Jedra“

Ovom regatom smo uspeli da promovišemo Palićko Jezero kao regionalni nautički centar. Naša želja je da Palićko jezero opet bude atraktivna destinacija za jedrenje, navode organizatori.

Na regatu su došli skoro svi najbolji jedriličari iz zemlje , 25 takmičara iz 6 klubova koji su jedrili Palićkim Jezerom za vreme otvaranja Filmskog festivala .

Vetar je bio odličan, pa je većina mladih takmičara uspešno završila ukupno 6 trka za dva dana. Prvog dana se jedrilo po savršenom NW vetru 3,4 m/s . Drugog dana je duvao jači vetar od 5,6 m/s, a na udare i 8 m/s.

U klasi Laser 4.7 pobedila je Ivona Kosor iz AJK Beograd, ovo je bio i njen prvi nastup u ovoj klasi. U klasi Laser standard je pobedio Nikola Rnjak iz JK Zemuna, a u najbrojnijoj klasi Optimist je pobedila Stela Buljovčić iz JK Reful.

2
mama x 3 Odgovori
a pobednik u klasi optimist u generalnom plasmanu je Stela Buljovcic..BRAVO STELA!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.