Komentara: 15
Pregleda: 3643

Izbori za lokalni, pokrajinski i republički parlament 21. juna - u toku uvid u birački spisak

13.05.2020. u 11:21h
Izvor: Subotica.com
Izbori planirani za 26. april, a odloženi zbog epidemije korona virusa, održaće se 21. juna. Građani će istog dana biti u prilici da biraju sastav paralementa na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou. U toku je uvid u Jedinstveni birački spisak.
Izbori za lokalni, pokrajinski i republički parlament 21. juna - u toku uvid u birački spisak

Poznat je novi datum za održavanje lokalnih, pokrajinskih i republičkih izbora - to je 21. jun. U skladu sa tim, saopšteno je da su od 11. maja nastavljene izborne aktivnosti. Građani mogu da izvrše uvid u Jedinstveni birački spisak, odnosno tražiti upis, izmeni uli brisanje. Birački spisak zaključuje se 5. juna u ponoć.

KO IMA PRAVO DA GLASA? - Pravo da bira odbornika u Skupštinu Grada Subotice (poslanika u Skupštini Vojvodine i Skupštini Srbije) ima punoletan državljanin Republike Srbije, koji ima prebivalište na teritoriji Grada Subotice, za poslanike u APV na teritoriji ove severne srpske pokrajine. Interno raseljena lica (lica koja imaju prebivalište na Kosovu i Metohiji, a boravište na teritoriji Grada Subotice) nemaju izborno pravo na izborima za odbornike u Skupštinu Grada Subotice.

Građani Subotice mogu izvršiti uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska za područje Grada Subotice i tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku Jedinstvenog biračkog spiska uz prikaz važeće lične karte, a prema sledećem rasporedu:

Subotica, Kelebija, Mala Bosna i Bikovo - Svakog radnog dana od 7 do 17 časova, subotom od 8 do 12 časova u  Gradskoj kući (2. sprat, soba 215).

Palić, Šupljak, Hajdukovo i Bački Vinogradi - Svaki radni dan od 7 do 15 časova u prostorijama MZ "Palić".

Bajmok i Mišićevo - Utorkom, sredom i petkom od 7 do 15 časova u prostorijama MZ "Bajmok".

Čantavir, Višnjevac i Bačko Dušanovo - Ponedeljkom, sredom i petkom od 7 do 15 časova u prostorijama MZ "Čantavir".

PROGLAŠENE DVE LISTE - Do današnjeg dana proglašene su samo dve izborne liste za lokalne izbore i to pod brojem 1 - Srpska napredna stranka i pod brojem 2 - Srpska radikalna stranka.

Gornji Tavankut, Donji Tavankut i Ljutovo - Ponedeljak i četvrtkom od 7 do 15 časova u prostorijama MZ "Tavankut".

Stari Žednik, Novi Žednik i Đurđin - Utorkom i četvrtkom od 7 do 15 časova u prostorijama MZ "Stari Žednik".

Uvid u birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, unošenjem JMBG podatka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 3643

Povezane vesti

Povezane teme

Izbori u Subotici

republički izbori

parlamentarni izbori

lokalni izbori subotica

lokalni izbori u subotici

pokrajinski izbori

izbori za skupštinu grada

izbori2020

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.