Komentara: 0
Pregleda: 2367

Inspirativan razgovor sa piscem Otom Oltvanjijem

03.11.2014. u 12:35h
Izvor: Subotica.com
U okviru drugog po redu Festivala horora i fantastike „Hrizantema“ u subotu, 1. novembra 2014. godine u Omladinskom klubu "Skladište" održano je književno veče sa piscem fantastike Otom Oltvanjijem. Razgovor je vodio Zoran Trklja, pesnik, bloger i publicista.
Inspirativan razgovor sa piscem Otom Oltvanjijem

Pisac nam je pričao o svojim prvim književnim uticajima, o doživljaju objavljivanja prvog dela, svojoj prevodilačkoj delatnosti, o udruženjima ljubitelja fantastike, o žanru i njegovim predstavnicima, literaturi i kinematografiji koju prati i preporučuje, o dugom periodu koji je potreban da knjiga prođe sve pripreme i izađe iz štampe, kao i o narednom romanu koji će izdati za izdavačku kuću Laguna.

Oto Oltvanji je rođen 1971. godine. Odrastao je u Subotici, živi i radi u Beogradu. Autor je romana "Crne cipele" (2005) i "Kičma noći" (2010). Od ranih devedesetih objavio je četrdesetak pripovetki u časopisima kao što su "Gradina", "Koraci", "Severni bunker" i "Politikin zabavnik", i antologijama kao što su "Beli šum", "Gradske priče", "Nova srpska pripovetka" i "Četvrtasto mesto".

Sa engleskog je preveo knjigu "This Is Serbia Calling" Metjua Kolina, romane "Zlatna krv" Lucijusa Šeparda, "Kiša kao metak" Dejvida Šoa i "Prestonica nasilja" Džordža Pelekanosa, kao i tri naslova Džonatana Letema – "Sva siročad Bruklina", "Ne voliš me još" i "Tvrđava samoće". Preveo je stripove "Rip Kirbi" i "Vulverin".

Izvor: Subotica.com
Razgovor sa piscem Otom Oltvanjijem Razgovor sa piscem Otom Oltvanjijem Razgovor sa piscem Otom Oltvanjijem Razgovor sa piscem Otom Oltvanjijem Razgovor sa piscem Otom Oltvanjijem Razgovor sa piscem Otom Oltvanjijem Razgovor sa piscem Otom Oltvanjijem Razgovor sa piscem Otom Oltvanjijem
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2367
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.