Komentara: 7
Pregleda: 8466

Gradsko veće usvojilo Pravilnik za naknadu štete od ujeda pasa lutalica

30.05.2014. u 17:50h
Izvor: RTV Yueco
Gradsko veće je usvojilo Pravilnika o postupku i načinu rešavanja zahteva građana za naknadu štete nastale usled ujeda napuštenih životinja. Pravilnikom utvrđuje se postupak i način rešavanja zahteva građana za naknadu štete, koju građani pretrpe usled ujeda napuštenih životinja na teritoriji Grada Subotice.
Gradsko veće usvojilo Pravilnik za naknadu štete od ujeda pasa lutalica

Procedura je sledeća: Oštećeno lice je obavezno da podnese prijavu o nastalom događaju Javnom komunalnom preduzeću "Čistoća i zelenilo", odmah nakon ujeda napuštene životinje, a najkasnije u roku od 3 dana od dana događaja, a Čistoća je u obavezi da  izda potvrdu oštećenom licu o prijavljenom događaju, kao i da preduzme neophodne aktivnosti na pronalaženju i zbrinjavanju napuštene životinje.

Isto tako, Čistoća je u obavezi da vodi evidenciju o podnetim prijavama i izdatim potvrdama oštećenim licima, službi Gradske uprave nadležnoj za komunalne poslove dostavlja mesečne izveštaje o prijavljenim događajima, izdatim potvrdama i preduzetim aktivnostima na pronalaženju i zbrinjavanju napuštenih životinja, najkasnije do 5. u mesecu za prethodni mesec. Zahtev koji podnosi oštećeno lice treba da bude u pisanoj formi u kojij će biti navedeni kontakt podaci, opis i lokaciju događaja, fotografiju povrede, opis pretrpljenih povreda, sa iznosom naknade koju potražuje.

Svi postupci mirnog rešavanja spora u pogledu zahteva građana za naknadu štete nastale usled ujeda napuštenih životinja koji su započeti posle 1. januara 2014. godine, a nisu okončani do dana stupanja na snagu ovog pravilnika, okončaće se po odredbama ovog pravilnika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 8466

Povezana vest

Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

ujed psa

sednica gradskog veća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.