Komentara: 23
Pregleda: 6563
Foto

Subotički Uslužni centar za primer efikasne uprave

23.05.2018. u 18:20h > 20:18
Izvor: Subotica.com
Gradski Uslužni centar jedan je od retkih koji može da se pohvali da sa građanima komunicira na tri jezika koji su u službenoj upotrebi, a da je pritom brz i efikasan u izdavanju dokumenata.
Subotički Uslužni centar za primer efikasne uprave

Ovako je rad Uslužnog centra u Gradskoj kući danas ocenio Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave.

- Zadovoljstvo mi je što vidim da ovaj Uslužni centar funkcioniše na ovaj način, i to ne od juče, nego duži vremenski period, i čestitam na tome gradonačelniku i njegovom timu – istakao je Ružić. - Proces digitalizacije je jedan od prioriteta Vlade Srbije, ali ne samo u tehničko-tehnološkom vidu, neko kao ceo društveni tok koji treba da olakša procedure i privredi i građanima. Projekat koji je rađen sa Savetom Evrope pre dve godine je urodio plodom i trojezičnost, koja je ovde prisutna, je jedna dragocenost, ne samo u pogledu zakonskih normativa, nego i u smislu olakšavanja komunikacije građana sa državnom upravom. To funkcioniše na pravi način te građani mogu da podnesu zahtev i dobiju dokument na svom jeziku. Taj ogledni primer jedinstvenog upravnog mesta i takvu praksu pokušaćemo da primenimo na teritoriji cele Srbije.

Subotički Uslužni centar za primer efikasne uprave

Ministar je dodao i da je naš grad na prvom mestu po brzini izdavanja građevinskih dozvola, ali i po pitanju legalizacije, koja zahteva duži vremenski period. Ružić je najavio konkurs vredan 50 miliona dinara na koji će moći da apliciraju lokalne samouprave, a za pokretanje jedinstvenog upravnog mesta, kakvo već postoji u Subotici.

- Ovo je pravi pokazatelj kojim putem treba da nastavimo da još više olakšamo komunikaciju građana i privrede sa organima državne uprave – naglasio je Ružić.

Gradonačelnik Bogdan Laban podsetio je da je Uslužni centar otvoren još 2004. godine i da konstantno unapređuje usluge i radi na približavanju Gradske uprave građanima.

- Da smo u tome uspeli govore i specijalna priznanja koja smo dobili od Vlade Republike Srbije, nego i od NALED-a 2017. godine i Subotica je na prvom mestu u izdavanju e-dozvola – naglasio je gradonačelnik Laban. - Nastojimo da se ne uljuljkamo i da dalje radimo na poboljšanju uslova i mislim da ćemo u tome i uspeti.

Izvor: Subotica.com
Ministar Branko Ružić u obilasku Gradske uprave i na sastanku sa gradonačelnikom Subotice Ministar Branko Ružić u obilasku Gradske uprave i na sastanku sa gradonačelnikom Subotice Ministar Branko Ružić u obilasku Gradske uprave i na sastanku sa gradonačelnikom Subotice Ministar Branko Ružić u obilasku Gradske uprave i na sastanku sa gradonačelnikom Subotice Ministar Branko Ružić u obilasku Gradske uprave i na sastanku sa gradonačelnikom Subotice Ministar Branko Ružić u obilasku Gradske uprave i na sastanku sa gradonačelnikom Subotice Ministar Branko Ružić u obilasku Gradske uprave i na sastanku sa gradonačelnikom Subotice Ministar Branko Ružić u obilasku Gradske uprave i na sastanku sa gradonačelnikom Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 6563
Povezane teme

Grad Subotica

Gradska uprava Subotica

bogdan laban

branko ružić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.