Komentara: 1
Pregleda: 12267
Foto

Đaci OŠ „Ivan Goran Kovačić“ donirali jelku

20.12.2016. u 16:23h > 17:16
Izvor: Subotica.com
Učenici OŠ „Ivan Goran Kovačić“ napravili su veliku novogodišnju jelku od čepova pet ambalaže, koju su donirali udruženju „Čep za hendikep“.
Đaci OŠ „Ivan Goran Kovačić“ donirali jelku

Jelka visine dva metra nastala je na kreativnoj radionici u kojoj su učestvovali đaci viših razreda ove škole. Strpljivo su bušili svaki čep i nizali na žice. Na svakoj od 25 grana ove nesvakidašnje jelke nanizano je oko dve stotine čepova. U prikupljannju čepova učestvovali su svi đaci, njihovi roditelji, nastavnici...

- Već 13 godina pravimo jelku od recikliranog materijala i tako ukazujemo na važnost očuvanja životne sredine. Ove godine, odlučili smo da napravimo jelku od čepova, kojom možemo da pomognemo nekome. Jelka je krasila naš hol, sada će krasiti prostorije udruženja „Čep za hendikep“, a što je najvažnije, posle praznika ona će otići za kupovinu invalidskih kolica i ortopedskih pomagala – kaže nastavnica Danijela Santrač Roško, koja vodi kreativne radionice. - U eri tableta i telefona jako smo ponosni što se deca aktivno uključuju u kreativni rad. Svojim radom oni poručuju svima da na ovaj ili sličan način pomognu onima kojima je pomoć potrebna. Nekada naše malo, nekome znači veoma mnogo.

Đaci OŠ „Ivan Goran Kovačić“ donirali jelku

Đaci OŠ „Ivan Goran Kovačić“ donirali jelku

Udruženju „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina ovaj poklon izuzetno znači, jer ne samo što je u njemu značajna količina čepova, več i što u svojoj borbi nisu sami.

- Za ove četiri godine postojanja nismo doživeli ovako nešto. Jelka je velika i prelepa i jedva čekamo da je podelimo na  društvenim mrežama i postavimo na javnom mestu da ljudi vide kako kreativnost nema granice – dodaje pun utisaka predstavnik udruženja Zoran Martinov. - U ovoj akciji do sada smo obezbedili 49 ortopedskih pomagala, a sakupljeno je oko 60 tona čepova. Za jedna polovna kolica treba između tonu i tonu i po čepova, a za novo ortopedsko pomagalo između pet i šest tona. Ove godine obezbedili smo 13 pomagala, a nadam se da to nije kraj i da ćemo uspeti da obradujemo još jedno dete. 

Izvor: Subotica.com
Humanitarna "jelka od čepova" Humanitarna "jelka od čepova" Humanitarna "jelka od čepova" Humanitarna "jelka od čepova" Humanitarna "jelka od čepova" Humanitarna "jelka od čepova" Humanitarna "jelka od čepova" Humanitarna "jelka od čepova"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 12267
Povezane teme

Oš Ivan Goran Kovačić

nenad mirkov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.