Komentara: 0
Pregleda: 3858

IX Desire Central Station 2017 festival od 25. novembra do 3. decembra

20.10.2017. u 19:41h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni festival savremenog pozorišta „Desire Central Station 2017“, deveti po redu, biće održan od 25. novembra do 3. decembra u organizaciji Pozorišta „Deže Kostolanji“. 
IX Desire Central Station 2017 festival od 25. novembra do 3. decembra

Tokom devet festivalskih dana na sceni „Jadran“ Narodnog pozorišta i sceni Pozorišta „Deže Kostolanji“ biće izvedeno 17  ostvarenja savremenog teatra iz regiona, a ovogodišnji lajtmotiv  je „Anatomija“.

- Svake godine pokušavamo da napravimo festival koji nije samo zbir predstava, nego se ipak koncentriše oko neke teme. Ove godine je „Anatomija“ podnaslov što možemo shvatati kao anatomija čoveka ili društva. Svaka predstava se na neki svoj način bavi ili pozorišnim problemom ili istaknutim segmentom unutar društva. Anatomija nije neki komercijalni naslov, ne sugeriše zabavu, ali mislim da je vrlo zabavno ulaziti sve dublje i dublje u poznavanje određenog sveta i materijala - kaže Andraš Urban, direktor Festivala „Desire“.

Festival će biti otvoren  predstavom „Čas anatomije“  novosadskog Srpskog narodnog pozorišta,  u režiji Andraša Urbana, a iste večeri  premijerno će biti izvedena i predstava Pozorišta „Deže Kostolanji“ pod nazivom „Oblak u pantalonama“ po poemi Vladimira Majakovskog, u režiji Kokana Mladenovića. Narednih dana, biće prikazane i predstave „Carstvo nebesko“ Narodnog pozorišta iz Beograda i Bitef teatra, predstava „55 shades of gay-Balkansko proleće seksualne revolucije“ pozorišta iz Prištine, predstava „Exit“ u koprodukciji Mađarskog državnog pozorišta iz Temišvara, Klasičnog pozorišta Joan Slavici iz Arada i Narodnog pozorišta Sombor, zatim plesna predstava po motivima drame Vilijama Šekspira „Magbet“, mladog koreografa Miloša Isailovića, koji je u Bitef dens kompaniji zapažen po velikom broju izuzetnih igračkih uloga, predstava „Hullu“ Pozorišta Blik iz Francuske, kao i predstava „Otelo“ Teatra iz Zadra u režiji Zlatka Pakovića. Ljubitelji savremene pozorišne umetnosti imaće priliku da pogledaju i ostvarenje Bosanskog narodnog pozorišta „Moja fabrika“, zatim predstavu „Penzum“ pozorišta iz Francuske, kao i „Second exile“ u režiji Olivera Frljića. Festival će biti zavoren predstavom „Slatinski cvet“ budimpeštanskog pozorišta.

I ove godine festival će imati bogat prateći program, pa će u okviru „Akademije Dezire“  biti organizovane radionice, diskusije i nekoliko stručnih predavanja.

Budžet festivala, zahvaljujući sponzorima, ove godine iznosi oko 12 miliona dinara a glavni pokrovitelji Festivala su Grad Subotica i AD za upravljanje fondom „Gabor Betlen“.

Cena ulaznice po predstavi, kao i prošle godine, iznosi 400 dinara, za đake i penzionere  300 dinara, a komplet ulaznica je 4700 dinara. Ulaznice se mogu rezervisati na Blagajni Pozorišta „Deže Kostolanji, preko imejla ticket@desirefestival.eu ili na telefon 064/235-49-30.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3858

Povezana vest

Povezane teme

andraš urban

desire festival

desire central station

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.