Komentara: 1
Pregleda: 3676

Ćopić: Služba za katastar preuzela 1.000 predmeta legalizacije

29.05.2013. u 16:56h
Izvor: RTV Yueco
Služba za građevinarstvo subotičke Gradske uprave predala je Službi za katastar oko 1.000 predmeta koji se odnose na legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata kako bi se u katastru upisalo vlasništvo nad tim objektima, uz napomenu da su oni i dalje nelegalizovani.
Ćopić: Služba za katastar preuzela 1.000 predmeta legalizacije

Donošenjem Zakona o evidentiranju vlasništva nad nelegalno izgrađenim objektima, deo postupka legalizacije je prenešen u službu katastra nepokretnosti, s tim da je zakonom predviđen rok od 90 dana da Službe za građevinarstvo u opštinama i gradovima predaju svoje nerešene predmete u odeljenja Republičkog geodetskog zavoda. Procedura propisana tim zakonom ne predstavlja legalizaciju objekata, već samo evidentiranje vlasništva nad objektima koji su prijavljeni kao nelegalni, a u posedovnim listama će biti upisano da su ti objekti sagrađeni bez građevinske i upotrebne dozvole.

Od 2003. godine kada se pojam legalizacije prvi put javlja u zakonima, pa do 2010. godine, kada je bio poslednji rok za prijavu nelegalno izgrađenih objekata, u Subotici je prijavljeno nešto preko 16.000 nelegalnih objekata, od kojih je oko polovine i legalizovano, tako da je ostalo nešto preko 8.000 zahteva za legalizaciju koji sada prelaze u Službu za katastar.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3676

Povezana vest

Povezane teme

katastar nepokretnosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.