Komentara: 1
Pregleda: 5404

Bokser iz Srbije osvajač 32. Vojvođanske zlatne rukavice

13.07.2014. u 21:10h
Izvor: Subotica.com
Finalnim borbama u konkurenciji oba pola danas kasno poslepodne završena je borba za 32. Vojvođansku zlatnu rukavicu, a ona je ove godine otišla u ruke srpskog borca Milana Osadkovskog. Srbija je u danas imala četvoro finalista od kojih je nažalost samo jedan pobedio svog protivnika. Dodeljene su i pojedinačne nagrade, zahvalnice i diplome za učesnike ove sportske manifestacije, ali i za one koji su pomogli organizaciju i realizaciju.
Bokser iz Srbije osvajač 32. Vojvođanske zlatne rukavice

Posle četiri dana takmičenja za mlade boksere i bokserke na ubedljivo najmasovnijem turniru u Evropi danas je spuštena zavesa na 32. izdanje Vojvođanske zlatne rukavice koju je organizovao Bokserski savez Vojvodine uz tehničku organizaciju kluba domaćina BK "Spartak".

Na turniru su učestvovale 24 reprezentacije iz celog sveta, ukupno 175 takmičara, od čega je 140 u muškoj i 35 u ženskoj konkurenciji. Na dva ringa u Hali sportova od četvrtka do nedelje održane su ukupno 163 borbe. Na turniru smo imali prilike da gledamo odlične borce iz Rusije, Australije, Indije, Amerike, Hrvatske i drugih država koje su izuzetno napredovale i poseduju kvalitet koji je već sada i više nego konkurentan, što obavezuje naš Savez da uloži još više, sledeći primer između ostalih susedne Hrvatske, kako bi se ovaj sport vratio na stare staze slave i donosio nove medalje.

Nakon današnjih finalnih borbi u muškoj i ženskoj konkurenciji, kojih je bilo ukupno 22, Srbija je učestvovala sa dva boksera i dve bokserke. Tamara Jovanović (do 48kg) poražena je u prvom meču dana tehničkim nokautom od Angeline Lukas iz Kazahstana, Milena Matović je poražena na bodove sa 2:1 takođe od Kazahstanke, dok je Miralem Ahmeti u prvoj rundi predao meč zbog povrede. Jedino zlato za Srbiju osvojio je Milan Osakovski koji je u kategoriji do 60kg pobedio australijanca Liam Vilsona sa maksimalnih 3:0.

Bokser iz Srbije osvajač 32. Vojvođanske zlatne rukavice

Osakovski je pružio odličnu borbu i na bodove jednoglasno pobedio australijanca, ali ističe da mu je najveći izazov i ujedno najteži meč bio protiv ruskog takmičara juče u polufinalu koji je tesno dobio sa 2:1. Osakovski je pobedom protiv Vilsona u neku ruku osvetio poraz Spartakovog borca Florijana Saboa kojeg je australijanac eliminisao još u prvom kolu.

Iako je glavnu nagradu, zlatnu vojvođansku rukavicu, poneo mladi bokser iz Srbije, nacionalni selektor Tomislav Antelj ipak nije bio zadovoljan rezultatima koje je ostvarilo devetoro reprezentativaca Srbije, uključujući i trojicu iz Spartaka.

- "Mnogo energije mi je lično otišlo na organizaciju turnira što me je odvojilo od naših takmičara i mislim da je to jedan od razloga nešto lošijih rezultata u odnosu na ono što smo očekivali. Konkurencija je bila velika, ali i mi smo podbacili." - izjavio je Tomislav Antelj, selektor mlade bokserske reprezentacije Srbije i trener BK "Spartak"

Nešto bolji utisak je imao predsednik Bokserskog saveza Srbije Dragan Ignjatović koji se osvrnuo na proteklih nekoliko dana takmičenja i uspešnu organizaciju subotičana, kao i na odlične utiske koje su mu preneli gosti našeg grada.

Bokser iz Srbije osvajač 32. Vojvođanske zlatne rukavice

- "Smatram da je ovogodišnji turnir najkvalitetniji u dugoj istoriji održavanja. Imali smo bukvalno svetsko prvenstvo i izuzetno veliki broj kvalitetnih boraca pre svega iz istočnog dela Evrope, odnosno Rusije, Kazahstana, Uzbekistana, Armenije. Neki naši bokseri od kojih smo očekivali više nisu se dobro pokazali, ali na stručnom štabu je da analizira ove rezultate i što bolje pripremi boksere za naredno takmičenje." - izjavio je Dragan Ignjatović, predsednik Bokserskog saveza Srbije

Sledeće takmičenje koje očekuje mlade boksere Srbije je Evropsko prvenstvo koje se održava od 17. do 26. oktobra u Zagrebu.

Izvor: Subotica.com

Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica"

Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica" Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica" Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica" Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica" Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica" Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica" Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica" Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica"
Pogledaj ostale fotografije

Izvlačenje parova 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice

Izvlačenje parova 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Izvlačenje parova 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Izvlačenje parova 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Izvlačenje parova 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Izvlačenje parova 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Izvlačenje parova 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Izvlačenje parova 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Izvlačenje parova 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice
Pogledaj ostale fotografije

Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice

Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5404

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

boks

bokserski klub spartak

vojvođanska zlatna rukavica

tomislav antelj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.