Komentara: 24
Pregleda: 21543

1. maj na Paliću

22.04.2013. u 17:32h
Izvor: RTV Yueco
Proslava 1. maja u našem gradu ove godine organizuje se po 123-i put, odnosno trideseti put na Paliću. Prvomajska manifestacija obeležavaće se od 1.-6.maja uz sportski i kulturno-zabavni program. Organizator preduzeće „Park Palić“ očekuje da će Palić tokom 6 dana posetiti oko 60.000 ljudi.
1. maj na Paliću

Jedan od sadržaja koji su zanimljivi Subotičanima i njihovim gostima je i Zoo vrt na Paliću koji ima preko 800 životinja. Tokom prvomajskih praznika Zoo vrt će raditi od 8 časova do uveče, a cena ulaznice se neće menjati- za odrasle je 250 dinara, za decu do 15. godina starosti 200 dinara, a za decu do 7 godina uz pratnju roditelja ulaz je besplatan. Posetioci Zoo vrta će tokom praznika moći da uživaju u mnogobrojnim izložbama: cveća, u Amfiteatru će biti izložba „Brodovi u boci“ Ivana Šokčića, a za najmlađe posetioce organizivano je oslikavanje lica koje će raditi umetnice Suzana Donoslović i Ksenija Kovačević. Poseban program će biti prezentacije i hranjenje životinja na svakih pola sata.

Organizator proslave Prvomajske manifestacije na Paliću je preduzeće „Park Palić“ koji očekiju da će biser Vojvodine od 1.-6. maja posetiti oko 60.000 ljudi. Tradicionalno će manifestacija započeti koncertom duvačkog orkestra u podne, nakon čega će biti organizovan i kulturno-umetnički program na Velikoj terasi. Očekuje se već tradicionalno da će posetiocima biti ponuđena razna roba na prodaju, a na prostoru od 10.000 m2 i ove godine će biti postavljen Luna park. Posetiocima će na raspolaganjun biti 5 parking prostora: novi parking kod Zoo vrta, kod Male Gostione samo za one sa posebnom dozvolom, potom iza hotela „Prezident“, Kod Omladinskog jezera i u Auto-Kampu.

1. maj na Paliću

Sportki klubovi će tokom prvomasjkih praznika organizovati razne sadržaje. Tako će Gradski savez „Sport za sve“ organizovati „38. trimbi“ koji podrazumeva vožnju biciklom, rolerima ili pešačenje od starta koji će biti kod ispred zgrade „Jadrana“ od 8-11 časova. Jedriličarski klub Palić organizuje 67. Prvomajsku regatu koja počinje 29. aprila i traje do 1.maja. Između ostalih sportkih sadržaja 4. maja će biti održan i XV teniski turnir dublova „Expres servis“.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 21543

Povezana vest

Povezane teme

Park Palić

prvomajski praznici

Prvi maj Palić

1. maj Palić

prvi maj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.