Komentara: 3
Pregleda: 1269

Zašto nema dečijih igrališta u Kertvarošu

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Uređenje javnih okupljališta (dečja igrališta, parkovi, klupe)
06. novembar 2020.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

18.11.2020. - Pištaljka #10287 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj:

Na teritoriji MZ Kertvaroš postoje dečija igrališta na sledećim lokacijama: Petrinjska ulica, ulica Antona Aškerca (kod ugostiteljskog objekta „Nirvana“), Segedinski put - Mihajla Pupina, Jovana Mikića, Zetska, Šantićeva (kod Centra za socijalni rad) i Čat Geze - Pesnička. Drugim rečima, na teritoriji MZ Kertvaroš ima najveći broj dečijih igrališta na teritoriji Grada, odnosno ovih 8 dečijih igrališta čine oko 11% od ukupnog broja svih javnih dečijih igrališta na teritoriji Grada Subotice.

S obzirom da Grad Subotica ima 37 mesnih zajednica, ovaj broj je daleko iznad proseka po jednoj mesnoj zajednici. Naravno da je u interesu svih građana da na teritoriji Grada bude što više dečijih igrališta, ali još veći interes je da ona budu bezbedna. Prioritet je Grada u narednom periodu održavanje postojećih igrališta u skladu sa propisanim standardima. I samo održavanje postojećih igrališta iziskuje značajna finansijska sredstva, naročito uzimajući u obzir i štetu načinjenu vandalskim ponašanjem pojedinaca.

Tekst pištaljke:

Interesuje me zašto ne postoji adekvatno igralište za decu u Kireškoj ulici i okolini? Ima mnogo dece koja nemaju gde da se igraju, a zgrade se samo grade, dok u Teslinom naselju svaki kvart zgrada ima po igralište koje je još i renovirano skorije.

Da li bi se moglo uraditi nešto po tom pitanju jer ima i praznih placeva?

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.