• Pregleda: 16432

Zabrinuti pacijent

Da li je ovo državna ustanova koja nas leči?

Dve uginule ptice u dvorištu, osim što su uginule, poznato je da su grlice i "prljave" ptice.

Stolice pocepane, čisto sumnjam da se dezinfikuju... improvizirane kante za smeće...paučina od sigurno godinu dana, jer se vide paukovi ostaci "zrtava"! Zlo!

Klima ponegde... postoje ventilatori još iz Titovog doba... doba komunizma... dok u privatnim klinikama, gde isti ti doktori rade je sasvim druga priča... dokle ovako? 

18
deo_rugla [pre 435 dana i 2 časa] Odgovori
Pištaljka na mestu! Nažalost ima i gorih delova.... Jedino što ti isti doktori gde god da rade-oni tamo rade! Ne opremaju niti održavaju ni bolnicu a ni privatne klinike. Ovo je stvar održavanja i organizacije UPRAVE! Znate kako kažu-puno babica=kilavo dete! Sve glavni do glavnih a sirote žene s običnom vodom peru podove. I imaju pravo pacijenti da budu nezadovoljni kao i mi zaposleni u kakvim uslovima radimo....
Zabrinut2 [pre 435 dana i 2 časa] Odgovori
Pa koji to pacijent nije zabrinut kad je u pitanju nase zdravstvo?
saša [pre 433 dana i 7 časova]
Pa da su zabrinuti ne bi kidali stolice i zavese i ne bi opuške bacali pored kanti (koliko znam pušenje je zabranjeno i u dvorištu bolnice).
gradjanin [pre 435 dana i 1 čas] Odgovori
Postali smi svi ovako aljkavi i nezahtevni. Gledamo oko sebe propadanje. Ljudi sve gore obavljaju svoj posao, usluge su sve nekvalitetnije. Ne znam, nije to u redu.
Pera [pre 435 dana i 1 čas] Odgovori
Direktori da daju otkaze.
Aleksandra [pre 435 dana i 1 čas] Odgovori
Za održavanje higijene nije potrebno puno sredstava, SAMO DOBRA VOLJA I SAVEST !!!
Stop čučavcu! [pre 434 dana i 23 časa] Odgovori
Možda dobro poznata akcija "Obnovićemo toalete, čučavci nisu za dame!" stigne i do Subotice.
AVAV [pre 434 dana i 21 čas] Odgovori
Kome je,dobro je!!!
Drnduš [pre 434 dana i 12 časova] Odgovori
Svaka cast za ovu pistaljku. Ovakve stvari treba da se slikaju i da se uradi nesto po tom pitanju. A, ne dali je poster Sase matica stojao na korzou 10 dana posle kocerta....
Maja [pre 434 dana i 12 časova] Odgovori
Održavanje nije u nadležnosti lekara i sestara.Sigurno da je i njima teško boraviti8 sati u prljavim prostorijama.
Ali, pregledi i lečenja su itekako u njihovoj nadležnosti. Pacijent ide kod lekara jer je bolestan. Sestre i lekari u ženskom dispanzeru (ginekologija) su krajnje neprofesionalni i bahati. I to većina njih. Od februara zakazujem ultrazvuk, i konačno juče dođoh na red. Pregled je trajao manje od minuta, uz dve škrte reči doktorice, koje nisam ni razumela. Nakon grubog ponašanja, nisam "smela" ništa više ni da pitam.
Kod te iste dr sam išla privatno. E, tu je druga priča. Podedela sam kod nje najmanje 20 min. sa sve obrazloženjem i šta bi bilo kad bi bilo. Nije više čovek ni ljut, samo očajan, tužan i razočaran, gde je 35 godina uplaćivao zdravstveno....
Andrea [pre 434 dana i 12 časova] Odgovori
Mislim da je u pitanju da nema ko da uradi ili nema sredtsva za higijenu sa čime da uradi. Nažalost čujem da spremačice moraju sami da kupuju sredstva za higijenu ako hoće da urade posao.
Kawasaki [pre 433 dana i 13 časova]
Mogli bi i doktori da volontiraju. Mnogi od njih su preplaćeni za ono što rade i kako rade.
opalac [pre 433 dana i 6 časova] Odgovori
Slazem se sa svim komenarima ali ovde se radi ili o tome da nema dovoljno osoblja, ili o klasicnom: "ne mozes ti mene malo da platis koliko ja mogu malo da radim". Ne mogu da odlucim koje je privatljivije obrazlozenje jer nije navedeno o kojoj se ustanovi radi. Vecinom je fotografisana paucina, to je stvarno veoma lak zadatak skinuti.
robert [pre 433 dana i 3 časa] Odgovori
inkubator za hepatitis
Glavni [pre 431 dan i 23 časa] Odgovori
Ma nema sanse ,za ovo su krivi oni pre nas.Pa zar nevidite da zivite bolje.
žužana [pre 431 dan i 10 časova] Odgovori
Bolnici je potrebno, ma kakvi potrebno, NEOPHODNO je kompletno renoviranje.

U svakom slučaju, to su ogromna sredstva, koje ova država nema.
Za nju je bitno da se priprema za "grandioznu vojnu paradu" i kojekakve red li je reći gluposti?

Istini za volju od bahaćenja vladajuće klike mogli bismo itekako renovirati bolnicu. Da li će se to desiti ne znam.
Za sada svi mi, zajedno sa radnicima bolnice živimo u zoni sumraka, bede i jada.
Trovach [pre 428 dana i 2 časa]
Zaboravili ste na "Nacionalni Stadion".
Posetilac bolnice [pre 428 dana i 11 časova] Odgovori
Poštovani sugrađani. Imao sam prilike da posetim odelenje Subotičke psihijatrije, ono što sdam tamo video to nema ni u horor filmovima. Da budem odmah jasan za svu tu sliku i priliku nije krivo osoblje za pospremanje nego nadležni uopšte i čudim se kako to osoblje od lekara pa do tehničara uopšte mogu dfa gledaju tako nešto i usput rade u takvim uslovima. Posebna priča je muško odelenje levo od ulaza i "pušiona" kroz koju se prolazi u dvorište u koje pacijenti retko kada izlaze-jer vrata su obično zaključana pa je pacijentima jedini kontakt sa svežim vazduhom kroz prozor..
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.