• Pregleda: 9219

Vandalna seča drveta za jednu noć?!

Slika govori hiljadu reči. Ko je i na koju osnovu odobrio seču stogodišnjih drveta na Somborskom putu? Pošto pretpostavljam da su sa dozvolom to uradili. Želimo da vidimo pečatom overeno i čitko potpisano rešenje o seči. Subotičanin

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #5945 je zatvorena uz sledeći komentar...

Suva stabla, seča po planu!

„Celtise smo posekli jer su bili suvi i neophodno ih je bilo ukloniti. Da se suše bilo je uočeno još 2015. godine, ali smo ovog proleća čekali da započne period vegetacije da bi se uverili kako im nema spasa. Uklanjanje suvih stabala, uz inspekcijsku konstataciju, mora se obaviti pre svega iz bezbednosnih razloga, tako smo samo ove godine, od januara, posekli ukupno dvadeset stabala“, rekao nam je Dejan Petrić, rukovodilac Radne jedinice „Zelenilo“ u Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća i zelenilo“.

Tri drveta su posečena samo do određene visine, kaže Petrić, jer preduzeće ne raspolaže mašinom za vađenje korenja, tako da će, u zavisnosti od raspoloživih mogućnosti, njihovo vađenje i sadnja novih sadnica biti ostavljeni najverovatnije za ovu jesen. A što se tiče vlasnika pečenjare u pripremi koji je već postavio drveni „pladanj“ na jedan panj da bi ga, verovatno, iskoristio kao stolić (treći panj prema dubini), rukovodilac „Zelenila“ kaže da na to nema pravo i da je do inspekcije da reaguje.

Izvor: Subotičke novine

25
Milan024 [pre 867 dana i 19 časova] Odgovori
Došli neki banditi u moju Suboticu, seku, ruše, pale, kradu.
Stoka neopevana !!
Laki [pre 865 dana i 8 časova]
Loše je da okrivljujes nedužne ljude nisu oni sekli drveće nego čistoća i zelenilo
Gabor [pre 867 dana i 18 časova] Odgovori
Dada,sa dozvolom,kako da ne. Verovatno zbig ove ne bitne radnje. Pa ce moci da iskoristi za terasu. Ub,Labane,ajde bezi odavde sa celom bagrom!
INFORMISANA [pre 867 dana i 16 časova] Odgovori
Poštovani gospodine SUBOTICANIN,
Pre nego što ste se upustili u postavljanje ove pistaljke, trebalo je da se malo bolje informisete
i proverite navode kojima se bavite.
Naime, stabla za koja pišete da su porušena preko noći, posečena su pre dve godine (dva stabla), a jedno stablo je posečeno pre dve nedelje, od strane JKP ČISTOĆA I ZELENILO , a ne po nalogu radnji koje ste fotografisali i ne znam kojim pravom postavili, a samim tim i osudili !!!
BrankoL [pre 866 dana i 11 časova]
Pa sad .... na slici se vidi piljevina od sece drveca .... kakvi to vetrovi duvaju tamo kad dve godine nisu uspeli to da pomere .... a da ne kazem kakav je rez ...
pz [pre 866 dana i 8 časova]
Vidi se da je staro seceno jos i piljevina je oko njih.
BrankoL [pre 866 dana i 4 časa]
Ne budite pristrasni... mi verujemo svojim ocima ; piljevina je sveza a rez cist ( vrlo svez)
Obavezno [pre 867 dana i 16 časova] Odgovori
Ovo je da se vidi pekara.
Najverovatnije gazda pekare sam odobrio svoj zahtev za secu stabala. Sramota sta se radi. Ali ozbiljno ovo je problem. Jer ako smo (ne)svesni za ovakve stvari sta smo onda za druge.
Xxy [pre 867 dana i 15 časova] Odgovori
Slazem se, na uvid odobrenje o seci stabala i dobro objasnjenje zasto je to potrebno.
BrankoL [pre 867 dana i 12 časova] Odgovori
Iskreno ( a nadam se da gresim ) maLkO je cudno sto su stabla posecena bas ispred ( i samo ispred ) te radnje. ... Ni jedno levo ni jedno desno ....
Goldy [pre 867 dana i 9 časova] Odgovori
Drvo - dobri džin koji ne može da se brani.Nije nikakvo junaštvo poseći drvo.Gorke su to pite ispod sača sa četiri stogodišnjaka na duši.Aferim!
Sapien [pre 867 dana i 3 časa] Odgovori
Pa zašto, ZAŠTO? Kako imaju srca iseći takvo drveće...
Tuga...zaista tužno...
žužana [pre 866 dana i 18 časova] Odgovori
Bahatost na svakom koraku.

Zar su ta drva zbilja toliko smetala?
Xxy [pre 866 dana i 11 časova] Odgovori
Zasto su isecena stabla?
Zasto?

Zasto?
Zasto?
Zasto?
Zasto?
Zasto?
e zemljo srbijo [pre 866 dana i 10 časova] Odgovori
Dragi moji Suboticani stabla su isecena pre dve godine ...javnu povrsinu nesme niko da dira sem jkp cistoce i zelenilo koja se brine za ista ...najlakse je okriviti neduzne ljude sramota sta bi bilo da su ta ista drva pala na nekoga ???? Posto su bila trula opet bi krivili tamo neke ..bilo.bi
pa sto ih nisu posekli ...sram da vas bude sve ...toliko
Gabor [pre 864 dana i 3 časa]
Pre dve godine jeli? Procitaj onda komentar cime je zatvorena pistaljka,pametnjakovicu
e zemljo srbijo [pre 866 dana i 10 časova] Odgovori
Prvo drva su posecena pre dve godine dragi "Suboticani" ako tako volite Suboticu to ste trebali i primetiti sram vas bilo sve .Drvece je trulo i zato se iseklo da nebi nekome glavu rascopalo na pola a ne zbog nekih pita..najlakse je okriviti druge ..sramota ..a da je drvo palo bilo bi pa sto ih nisu posekli ..svi ste bagra koji gledaju tudje poslove zabijte glavu u svoje i cutite ..kakav Laban i kakve su to gluposti fuuuj
dinGospo [pre 866 dana i 7 časova] Odgovori
Ako dobro znam sve te informacije su dostupne javnosti, samo se treba otici i pitati i moze se dobiti uvid u papirologiju o odobrenju za secu, jer naravno bez tog ne moze.
Iskreno receno, cudno mi je koliko ljudi lako pocnu da vredjaju sugradjane koji vrse svoj posao, molim Vas za kulturnost i proveru informacija vezano za secu pre vredjanja drugih komentara i osoba koje su ih postavile.
žužana [pre 865 dana i 18 časova] Odgovori
Zapravo, jasno mi je zašto su drva posečena.

Smetala su jer se ne bi videla reklama "....ispod saća...." te broj telefona.
A da ne govorim da je na ovakav način "nastao" parking za više vozila.

Molim da se obelodani ko je izdao dozvolu za seču drva.
Pravda [pre 865 dana i 11 časova] Odgovori
Informisana. Nemoj da lazes. Jedno je bilo samo malo skraceno. I to je ono koje je Cistoca i zelenilo odseklo. Druga dva su odesecena u toku zadnjih 30 dana. Odsecena su 100 godisnja stabla i to tako da vise ne mogu ni da se oporave. I od njih su napravljeni stolovi za radnje koje nemaju ni godinu daba staza. BOJKOT!!
Blabla [pre 865 dana i 7 časova] Odgovori
Nocu i sa fantomkama. Tako se to radi brze, jace i bolje
gradjanin [pre 864 dana i 16 časova] Odgovori
Ne znam, sekli su drvece u fantomkama?
Nekada se za secu drveca na ulici placala velika kazna.
Zasto komunalna policija, grad ne intervenisu?
Pozivam na bojkot spomenutog objekta, SUBOTICANI NE ULAZITE U OBJEKAT NA SLICI!
Lala [pre 864 dana i 9 časova]
O Gospode,vi zaista nemate pametnija posla...
Laki [pre 863 dana i 6 časova]
Za gradanina idiote jedan ,ti pričaš o bojkotu objekta.kažeš da su sekli drvece u fantomkama.drvece je poseceno u sred bela dana i to jedno drvo od strane jkp čistoća i zelenilo .jebo vam mater vaš crni nindža koji vas je pobunio umesto da vodi racuna o svome stadu ,zarad tuđih interesa napada ljude ni krive ni dužne jer i nad nindžom,ima nindža.prepoznace se on sam.
zoran [pre 863 dana i 7 časova] Odgovori
tu svaki dan prolazim nisam video danjuda neko sece
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.