Komentara: 19
Pregleda: 6730

Uslovno zeleno na semaforu kod Pošte

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
10. decembar 2011.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

10.12.2011. - Pištaljka #614 je zatvorena uz sledeći komentar:

Članom 143. Zakonoa o bezbedosti saobraćaja na putevima definisano je da semafor sa trobojnim svetlima može da ima dodatni svetlosni saobraćajni znak u obliku zelene strelice (uslovni znak). Konketan znak označava da vozač može vozilom da prođe svetlosni znak samo u pravcu označenim strelicom i za vreme dok je upaljeno crveno ili žuto svetlo, pri čemu mora da propusti sva vozila koja se kreću po putu na koji ulazi kao i da propusti pešake koji prelaze preko kolovoza. S poštovanjem, Kabinet gradonačelnika

Tekst pištaljke:

Na semaforu kod Pošte (odnosno, kod Žute kuće) kada se ide iz pravca hotela Patrie prema "Vatrogascima" je uslovno zeleno svetlo jako veliki PROBLEM. MOLIM VAS; rešavajte što pre jer na pešačkom prelazu skoro uvek ima neki pešak da prelazi put, a u isto vreme se pali zeleno uslovno na semaforu i vozač ako nije 100% skoncentrisan po nekoj logici pomisli da slobodno može da skrene desno u Štrosmajerovu. Ne daj Bože da ne vidi pešaka ili da pešak ne vidi automobil. Često prolazim ovuda autom i skoro svaki put ili auto "naglo zakoči" ili pešak jednostavno zastane ugledavši auto koji ga ne vidi... PROBLEMATIČNA RASKRSNICA.
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.