• Pregleda: 9967

Uništavanje imovine u Novom Gradu

U poslednjih nekoiliko nedelja, u porastu je vandalizam, verovatno lokalnih nezaposlenih klinaca, delikvenata koji skrabaju bezvezne poruke (nekada su grafiti nosili poruku) po zidovima i fasadama privatnih i javnih kuća i zgrada.

Ne znam koliko je toga prijavljeno policiji, ali ovim putem apelujem na policiju i zaposlene u MZ "Novi Grad" da porade na bezbednosti, održavanju javnog reda i mira kao i čuvanju imovine gradjana i grada. Ukoliko se ovaj tempo nastavi (a verovatno hoće), bićemo prinudjeni da se samoorganizujemo u komšijsku stražu, što bi moglo dovesti do preuzimanja ovlašćenja i sredstva prinude (sto je posao policije) nad licima koja vrše vandalizam kao i do neprijatnih posledica za ove huligančiće. 

10
Sugrađanin [pre 462 dana i 9 časova] Odgovori
Ima tu policijske dece tako da nesmetano mogu da šaraju, koji su takođe tzv. "Marinci". Klasično označavanje teritorije. Takođe tu se u nalazi i Gentlemens pub zbog koga okolina paba danima kojima nije žurka, a to je 2-3 puta nedeljeno, izgleda kao mini deponija. Ovo više niej ni blizu miran kraj. Da ne zaboravimo i migrante koji se polako, ali sigurno sve više skupljaju u ovom naselju kod pruge, tražeći vodu i hranu iz pabu.
No Đani No Party [pre 462 dana i 7 časova] Odgovori
Dugo nisam video pozornike na ulicama grada,ako izuzmemo Korzo i M.Korvina...`99 smo tako strazarili i proterivali vojni radar iz kraja, izgleda da cemo morati ponovo po istom principu...Grade,Policijo reagujte!
Sky [pre 461 dan i 16 časova] Odgovori
Pre ili kasnije to moze da se desi na nivou cele drzave. Mislim na poslednji clanak.
MZ NOVI GRAD [pre 461 dan i 5 časova] Odgovori
MZ NOVI GRAD je snimila vise od 10 grafita, obavestila sve nadlezne institucije .. U pitanju jeste porast vandalizma sto zajedno osudjujemo i tu smo za svaki vid saradnje sa gradjanima.
Moramo napomenuti da MZ kao subjekat, postoji da bi se napravila sprega izmedju gradjana i Gradske uprave-Grada, ali takodje vam slobodno mozemo reci da MZ nema arsine da sankcionise, hvata pocinitelje, za to postoje nadlezne institucije...a iste su obavestene.
U narednom periodu predstoji jedan vid komunikacije omladine sa MZ Novi Grad, pa cemo probati naci nacin da eventualno resimo neke od problema.
Predsednik Skupstine MZ Novi Grad
Gradjani Novog Grada [pre 459 dana i 16 časova]
Samo napred Siniša uz tebe smo! Taj ko je farbao treba četku u ruke i boju i da se lepo izvini za nestašluk.
Sugrađanin [pre 460 dana i 12 časova] Odgovori
@ MZ Novii Grad

Nadam se da ta sprega komunikacije neće biti samo između Vas i stranački orijentisane omladine ili ti stranački orijentisanih roditelja pa i dece vojnih lica i policije nego da ćete obavestiti na neki način sugrađane.
MZ NOVI GRAD [pre 455 dana i 12 časova]
Postovanje...
Ovde se ne radi o nikakvim stranacki orjentisanim omladincima, roditeljima i sl, vec najverovatnije o pojedincu ili manjoj grupi tinejdzera koji traze neko mesto ili neki vid dokazivanja ka takodje nekoj grupi ili pak nekom trecem....
Mi smo, kao sto sam i napisao, sprega izmedju svih gradjana mesne zajednice (bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost ili politicku opciju) i Grada ,tj. nadleznih institucija.
Sve te isarene kuce , a ima ih jako puno... su kuce nasih sugradjana ... Sada ih ima preko deset.
Snimak poslednjeg incidenta je postavljen na nasoj facebook stranici.
Takodje u petak je obavljen razgovor sa oficirim PU Subotica i probacemo da krivca identifikujemo.Vas molim takodje da ako imate bilo kakva saznanja, kao i primedbe, sugestije, predloge ..licno dodjete u MZ, obratite nam se.Svima stojimo na raspolaganju.
Postoje u nasoj MZ vise problema koji su u poslednje vreme eskalirali i pokusacemo koliko god mozemo da poradimo na njihovom resavanju..
clown [pre 459 dana i 10 časova] Odgovori
Nema zakona !!!
Stanovnik naselja Novi Grad [pre 458 dana i 20 časova] Odgovori
Postoji na facebook-u video, kako dečko ispuse zid u subotu uveče 11.03.2017.
https://www.facebook.com/zoltan.tohati.1/posts/613314238864481

Ako neko ima saznanja ko može da bude ovaj dečko molimo Vas da ostavite komentar.

hvala svima
Stanovnik Novog Grada [pre 458 dana i 18 časova] Odgovori
Evo snimka i posla za policiju, s'obzirom da je doticni napravio stetu na barem 5-10 objekata to je za gonjenje po sluzbenoj duznosti.
https://www.facebook.com/zoltan.tohati.1/videos/613314125531159/?autoplay_reason=user_settings&video_container_type=1&video_creator_product_type=0&app_id=6628568379&live_video_guests=0
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.