Komentara: 4
Pregleda: 3323

Unapređenje rada komunalnih radnika

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
18. novembar 2011.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

18.11.2011. - Pištaljka #555 je zatvorena uz sledeći komentar:

Nakon konsultacija sa nadležnima u JKP "Čistoća i zelenilo" infomišemo Vas da zaposleni u nadležnom JKP traže način da povećaju efikasnost rada usisivača. Kapaciteti pomenute mašine nisu dovoljno veliki da bi se na njih ugradili široki nastavci za sakupljanje lišća i sitne prljavštine. Kapacitet usisivača limitira ugradnju predloženih nastavaka. Oni su, zbog svojih tehničkih karakteristika, predviđeni za rad na manjim površinama u urbanim sredinama. Iz JKP "Čistoća i zelenilo" se zahvaljuju na predlozima i sugestijama i ističu da će svaki koristan predlog biti analiziran od strane zaposlenih u preduzeću. S poštovanjem, Kabinet gradnačelnika

Tekst pištaljke:

Ovo je nešto što je i pohvala i pitanje i predlog i kritika - a tiče se radnika komunalnog koji čini mi se da bi bili efektivniji kada bi imali napredniju tehniku, ili da budem precizniji opremu za rad jer nije uvek tehnika u pitanju. Evo primer je ovaj radnik JKP koji vuče za sobom ovaj veliki usisivač za lišće - slučajno sam upalio kameru koja gleda na plavu fontanu i posmatrao sam ga 10 minuta kako vredno (ne kažem ništa ironično) usisava 10 kvadrata ispred oklopljene fontane... ali 10 minuta tako mala površina? pa ja po kući usisam dubinski sav nameštaj i tepihe u 70 kvadrata za to vreme... i ponavljam, ne osuđujem čoveka - takav mu je alat.. Čovek je bio prisiljen kratkim pokretima da obuhvata malu površinu i tako značajno skraćuje svoju efektivnost, a možda i efikasnost. Moj predlog je da se u ovom konkretnom slučaju ovim zaposlenicima što uvlače jesen u ovog R2D2-a, da se nabave nastavci koji imaju veću površinu za hvatanje (široki usisnik) i da samim time se pređe veća površina za kraće vreme. Ovi ljudi svakako rade na satnicu, ne igra im ulogu, barem ne mnogo, da li će "usisati" 5 kvadrata ili 55, a Subotica bi mogla da bude čistija.
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.