• Pregleda: 1958

Trava do kolena na Prozivci

Uzalud se stanovnici naselja Prozivka žale već dve godine na ne pokošene travnjake na Prozivci. Trava je do kolena, deca ne mogu da se igraju a vlasnici pasa takođe nemaju gde da prošetaju svoje kućne mezimce. Da li je moguće da stvarno nemaju dovoljno zaposlenih jer uvek takav odgovor dobijemo ili je to čisti nemar JKP Čistoće i Zelenila?! I kada konačno pokose travu ostave i ona istrune te se onda još davimo i u smradu, a da ne spominjemo kako sa tim uništili mnoge travnjake pa nam sada umesto trave raste korov!

Koliko puta treba još da se požalimo da bi neko reagovao?! Mi to plaćamo i želimo da nam dvorište, a to i jeste naše dvorište, bude uredno. O kantama za otpatke da ne pričamo jer skoro da ih i nema a i one koje postoje ne prazne se redovno. Ali uvek su građani krivi da bacaju smeće svuda naokolo! Probudite se već jednom i neka nam grad opet bude čist jer to je i Vaša slika a ne uvek samo kritikovati da su građani krivi. Mi ne možemo prazniti kontejnere, a isti ih je broj iako se broj stanovnika povećao u naselju.

Nadam se da ovo moje pištanje bar nekada uroditi plodom, pa ću sledeći put napisati pohvalu.

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #8314 je zatvorena uz sledeći komentar...

Travnate površine u naselju Prozivka su košene u drugoj nedelji maja 2019. godine, a sada se kose u drugoj nedelji juna 2019. godine, pošto se po programu, kao i sva blokovska naselja na teritoriji Grada Subotice, održavaju jedanput na mesečnom nivou. RJ „ Zelenilo“ u okviru JKP „ Čistoća i zelenilo“ Subotica započela je košenje, kao i uvek, od ulice Braće Radić.

Naravno da povećan broj stanovnika, odnosno novih zgrada i stanova, iziskuje povećanje i broja kontejnera u koje će se odlagati komunalni čvrsti otpad. Obaveza investitora, koji je te nove zgrade sazidao, je da obezbedi dovoljan broj posuda( kontejnera i/ ili kanti) kao i posebnu prostoriju u zgadi gde bi se te posude nalazile i čuvale do dolaska radnika JKP „ Čistoća i zelenilo“ Subotica. Te posude nikako ne bi ni trebalo da se nalaze na javnim površinama.

JKP "Čistoća i zelenilo"

10
marie [pre 96 dana i 6 časova] Odgovori
Napisah i ja pistaljku za Radijalac u vezi iste problematike... zmijarnik po celom gradu
Ljilja [pre 96 dana i 5 časova] Odgovori
Isto je i u Željezničkom naselju. Pogledajte samo od M.mosta prema Makovoj, ambrozija do kolena u junu.
pavle [pre 95 dana i 11 časova] Odgovori
isti problem je u svakom delu grada, u cistoci ih ima po 7 u jednoj kancelariji, na korisnicki telefon se ne javljaju danima(imam po 15 poziva na dan na telefon 024 620 875, kada odem tamo kazu mi nema dovoljno radnika na terenu, pa sunce ti poljubim sta radi komunalno preduzece sa 8 portira? sramota je za grad da ne reaguje, mislim i na gradjane, nikada nismo imali neuredniji gad, kao da zivimo u Krusevcu a ne u Subotici za koji su uvek svi sa juga rekli da izgleda kao da su vec u EU. Doneli su mentalitet i kulturu izvrsitelji vlasti bas odatle.
Trovach [pre 94 dana i 1 čas]
Obozavam "Drzavni posao", ali me bas takvi ljudi nerviraju koji zive na nasoj grbaci.
Sajko [pre 95 dana i 8 časova] Odgovori
Manjak radnika je u svim komunalnim preduzecima,pogotovo tamo gde je tezi fizicki rad,a I normalno je da je manjak radne snage kad Niko nece takve poslove da radi za 30 I koju crvenu.
Trovach [pre 95 dana i 44 minuta] Odgovori
Nikada nam grad nije bio ovako zapusten. Verovatno je kriva prethodna vlast.
DUX [pre 94 dana i 10 časova] Odgovori
To sto pokosenu travu ostave na gomili ne pokupe odmah to je poseban fenomen.
Marija [pre 94 dana i 7 časova] Odgovori
Ima jako puno stari zgrada koje su kupili razne gradjev. firme i gradiece jednog dana ali se travnjaci oko tih kuca ne kose,To je leglo bolesti. Sta nam radi komunalna policija, Da li nam je ona uopste potrebna .Samo su teret na budzet koje uvek pune poreski obveznici, Znaci pare se trose a poslovi se ne odrade.Ko je zato kriv od gradskih strucnjaka.
Trovach [pre 94 dana i 1 čas]
Ne znam kakav je obicaj kod nas, ali iz komedije "Policijska akademija" sam shvatio da je gradonacelnik glavna faca pred kim drhte svi policajci (najvise drhti njihov sef).
Uranus [pre 94 dana i 3 časa] Odgovori
Pa dok ste sedeli i pisali pištaljku i ovi ostali pisali komentare mogli ste pokositi travu. Ko nama kosi travu oko kuća. Svako uzme lepo kosilicu i sam uradi posao.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.