• Pregleda: 23173

Tabla na autobuskom stajalištu kod SUP-a

Koliki god da se trudim da razumem ovaj nemar i neodgovornost pojedinaca, teško mi je ignorisati da u današnje vreme ovakve gluposti mogu da se dese. Ovo nije prvi put da smo imali problem sa tim natpisima na stajalištu, setimo se, bile su pištaljke za ova nova stajališta. Neshvatljivo mi je da u tom celom lancu, u kojem učestvuje recimo da ih nazovemo naručioc i izvršioc, barem tri osobe, kažem barem, a ima ih verovatno više - i po meni to su onaj koji traži da se uradi posao (operativac u JP), koji je u obavezi i da proveri kvalitet i tačnost posla, zatim onaj koji radi posao (štamparija verovatno) a koji ako je ozbiljan u poslu mora da razume šta radi, kao i treći onaj koji "veže konja gde mu gazda kaže" (monter tabli), ali ga ne oslobađa obaveze da obrati pažnju, u ovom konkretnom slučaju da pogleda da li je na prvi pogled sve ok, da li se posao može smatrati uspešno obavljenim.

Mogu razumeti sladoledžiju, dođe mu kupac, traži dve vanile, čokoladu i lešnik, a umesto čokolade dobije citrus... mogu da razumem jer on sam radi, može da pogreši, može da mu se desi.... ali u ovakom sistemu gde je ta tabla minimalno prošla kroz tri ruke, da niko ne primeti grešku u reči od tri slova, e to ne razumem. Na stranu što ta greška ide na teret građana, ali pitam se, ko radi u ovim preduzećima kada ovako nebitna a vrlo bitna stvar može da prođe???? Ista priča sa nazivima ulica, nije se jedanput desilo da se i to amaterski uradi? Setimo se zebre kod Tempa koja je napravljena tako da sa jedne strane imaš ulaz a sa druge strane živicu pola metra, za mnoge nepremostiv zid. Setimo se kružnog toka na Makovoj koji u došli i svečano da otvore a tek kasnije videli da nema pešačkih i biciklističkih prelaza. Još nažalost mnogo primera neodgovornog ponašanja, jer to nema veze sa stručnošću ili iskustvom.

Ok, racionalizacija radnih mesta negde, negde se dupliraju, negde fiktivno rade, to su naša javna preduzeća, ali u svakom ozbiljnom sistemu mora da postoji organizacija i kontrola kvaliteta, pogotovo kod komunalnih. Ako sistem ne funkcioniše, hajde da nešto menjamo, ako nema stranka kvalitetan kadar hajde da zaposlimo nekoga ko zna znanje

Samo čekam da se neko pojavi i kaže "e neka nam je to najveći problem u gradu"..... e pa njima poručujem - rešavanjem malih dolaziš do velikih problema, a na prevenciji malih praviš zalog za budućnost u nadi da će do velikih ređe doći.

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #6303 je zatvorena uz sledeći komentar...

Imajući u vidu da se u Subotici nazivi pišu trojezično tj. srpski, mađarski i hrvatski, poslednji naziv "TUP" je skraćenica na hrvatskom, koja glasi: "Tajništvo unutarnjih poslova".

22
Banana država [pre 776 dana i 8 časova] Odgovori
Da je normalna država, pisalo bi samo na ćirilici i ne bi bilo problema.
Pajo [pre 774 dana i 20 časova]
Da je tako trebalo bi poskidate sve nadpise koji nisu na Cirilici! I one grobove koji na kojima nisu nadpisi na cirilici sve sponenike !Sve zabraniti sto nije SRB! Biti pravi okupator! I zabraniti na sajtovima u Srbistanu da se pise latinicom! I biti fasista je OK!
Igor [pre 776 dana i 8 časova] Odgovori
Svaka čast za pištaljku i komentar !
b [pre 776 dana i 8 časova] Odgovori
Možda se na (novo)hrvatskom tako kaže? Uostalom,šta uopšte znači SUP? Zar se sad ne zove PU?
zdenko [pre 776 dana i 7 časova] Odgovori
mislili su da se na hrvatskom tako kaže :)
Maslačak [pre 776 dana i 7 časova] Odgovori
Po mom mišljenju, odličan tok misli. Podržavam.
Polly [pre 776 dana i 6 časova] Odgovori
Imajući u vidu da svi znamo da se u Subotici nazivi pišu trojezično tj. srpski, mađarski i hrvatski, ja ovde ne vidim nikakvu grešku. Naime, poslednji naziv TUP je skraćenica na hrvatskom, koja glasi: "Tajništvo unutarnjih poslova".
napredno [pre 776 dana i 6 časova] Odgovori
Pored toga sto je neko toliko TUP u glavu kada je rec o pismenosti, pogledajmo samo i kvalitet izrade rama table :D kako se savrseno poklapaju uglovi, takvi spojevi, pa to je laserski seceno, roboti sastavljali :D
Жаре [pre 776 dana i 6 časova] Odgovori
Ма није то грешка, већ реклама извођача радова.
Gogi [pre 776 dana i 5 časova] Odgovori
Sekretarijat unutrasnjih poslova se na Hrvatskom zove Tajnistvo unutarnjih poslova.
C [pre 776 dana i 5 časova] Odgovori
Na kom jeziku je termin "Tup" napisan?
C [pre 773 dana i 2 časa]
E! Postavio sam normalno pitanje, sta lupate minuse ko neki botovi umesto da odgovorite...
Peempee [pre 776 dana i 5 časova] Odgovori
Šta znači skraćenica "TUP"?
Komsija [pre 776 dana i 5 časova] Odgovori
Ne znam zašto uopšte piše na drugim jezicima sem samo na srpskom!
Ni u Segedinu, niti u Osijeku ne piše ništa na srpskom!
Pedja [pre 771 dan i 19 časova]
Tacno tako tu si skorz u pravu!! Ove dislajkove sto si dobio to ti je od madjara I hrvata :D
Arijan [pre 776 dana i 4 časa] Odgovori
Nikad od nas neće biti država, jer mi to ne želimo, ne želimo da imamo ozbiljnu državu, u tome je problem. I onda se ljutimo kada nas stranci nazivaju svakakvim imenima. I treba da nas nazivaju, zaslužili smo. Sami smo krivi za svoju propast i bedu. I zbog toga nas neće biti kroz 2 generacije - i treba da nas ne bude kada smo ovakvi. :-)
jole [pre 776 dana i 4 časa] Odgovori
Ali treba naci i novog prevodioca jer ovo sto pise na madjarskom znaci Policijska stanica, pa molim vas SUP tj Sekretariat Unutrasnjih Poszlova na madjarszkom je BM Ügyfélszolgálat ili puno ime Belügyminisztériumi Ügyfélszolgálat !
Zeleni [pre 776 dana i 1 čas]
SUP BU TUP
Zeleni [pre 776 dana i 1 čas] Odgovori
Jes da nisam Hrvat, al mislim da je kod njih mup ili ministarstvo unutarnjih poslova https://www.mup.hr/
sogi [pre 775 dana i 18 časova]
Ne može biti SUP jer je to Policijska uprava, pa ne može biti ni TUP.
Zoran [pre 775 dana i 22 časa] Odgovori
Tačno je da se već desetak godina(znači u vreme štampanja ovih tabli) nekadašnji SUP zove PU(policijska uprava), a isti naziv se koristi i u republici Hrvatskoj tako da nam nije jasno ni naziv na tabli SUP niti TUP.
Milasin [pre 775 dana i 21 čas] Odgovori
Tup glup glup tup...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.