• Pregleda: 2634

Šuma korova

Na raskrsnici ulice Stevana Mokranjca i Augusta Cesarca raste korov i žbunje. Leti smrdi na izmet i koktel alergena. Žbunje blokira vidljivost na samoj raskrsnici a još malo biće prekriven i pešački prelaz. Molim nadležne da trajno reše ovaj krajnje jednostavan problem dok se neko nije izgubio pokušavajući da izvrši nuždu.

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #8261 je zatvorena uz sledeći komentar...

Poštovani,

U skladu sa članom 14. Odluke o komunalnom redu („Službeni list Grada Subotice“, br 27/17, 19/18-drugi propis, 27/18 i 29/18 (čl. 5. nije u prečišćenom tekstu):
„Pravna i fizička lica dužna su da površinu javne namene ispred i oko svojih objekata (trotoar i druga površina javne namene do kolovoza) održavaju u urednom i čistom stanju, osim ukoliko ista površina nije obuhvaćena Programom održavanja od strane pravnog lica ili preduzetnika kome je obavljanje ovih poslova odlukom Skupštine povereno.“
S obzirom da se predmetna lokacija ne nalazi u godišnjim programima održavanja čistoće i javnih zelenih površina na teritoriji Grada Subotice, iz navedenog proizilazi da je lice koje je u vlasništvu objekta ispred kojeg se nalazi predmetna javna površina dužno da istu održava u urednom i čistom stanju.
U skladu sa članom 113. ove odluke, nadzor u ovom delu vrši Sekretarijat za inspekcijsko - nadzorne poslove Gradske uprave Grada Subotica:
„Član 113.
Komunalni inspektor u vršenju inspekcijskog nadzora ima pravo i dužnost da proverava da li:
...
2) se javna površina i neizgrađeno građevinsko zemljište vidljivo sa javne površine, ograde i površine oko zgrada vidljive sa javne površine, održavaju u urednom i čistom stanju (čl. 13-17.);
....“

S poštovanjem,

Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj

7
JACEMKAZEM [pre 190 dana i 22 časa] Odgovori
Ako dobro vidim to je ispred porodicne kuce. Ako neko tamo zivi zar to nije njegova obaveza ili obaveza onog cija je to svojina?
mirjana [pre 190 dana i 11 časova]
To je napustena kuca , tu se i deca igraju .Ljeti puno komaraca i smece poneko baca.Za vozace i bicikliste nepregledno. Korov uzasan....
JACEMKAZEM [pre 189 dana i 22 časa]
I napustena kuca ima vlasnika i ona je necija i taj neko je duzan to ocistiti i odrzavati trotoar ispred kuce. Da oni koji su nadlezni rade svoj posao ovako nesto ne bi bilo, ali zivim u drzavi u kakvoj zivimo pa kome smeta neka sredi to iscupa korove i tacka.
Trovach [pre 189 dana i 7 časova]
Vlasnistvo nije trotoar, ali je obaveza vlasnika kuce da ga odrzava, tj. zimi cisti sneg, a leti kosi travu. Pri tom, gospodi iz sireg centra grada se redovno kosi pred kucama (mozda to dodatno placaju, ali sumnjam (sumljam? :)) Postali smo jako lenji. Ja stanujem na cosku ulice i pokosim sve, a nekom 5m kvadratnih predstavlja "problem". Takvi bi trebalo da se vrate na planinu, pa da vezbaju za "kosidbu na Rajcu".
Subotičanin [pre 189 dana i 9 časova] Odgovori
A da recimo komšije uzmu makaze i orežu pa možda i saseku žbun do korena, ne bi im ruke otpale. Jeste to dužnost vlasnika kuće ali ako zaista nikog nema duži vremenski period iz ko zna kojih razloga zašto je teško sam rešiti problem? Neverovatno na koliko mesta vidim da komšije kose travu na crtu do kraja kuće, da ne bi kojim slučajem učinili uslugu drugome. Jadno, jadno i sebično. Da je to pored moje kuće sigurno ne bih dozvolio da se stvori đubrište i javni wc. Uvek čekate da drugi nešto uradi... Gunđavi, samoživi ljudi...otvorite se malo prema drugima. Ja sam rođen ovde ali me je sramota kad vidim šta se radi, čast izuzecima... Da komšija drugome pokosi ili oreže žbun, to je retkost. Vi što ste otvorili pištaljku, makaze i kosilicu u ruke...astaldablista!
Niko i Nista [pre 189 dana i 8 časova] Odgovori
Ako je vec napustena kuca sto se komsiluk neskupi i sredi to ruglo,najlakse napisati kako je nepregledno,smrdi,smeta.
Komsije napravite radnu akciju od od 2-3 sata i resen problem.
Najakse sedeti i kukati umesto uraditi nesto sto nije veliki posao!
Subotičanin [pre 189 dana i 7 časova] Odgovori
Koje ste vi komšije... Da li je moguće da ne možete uzeti makaze i kosilicu i rešiti javni toalet pored vaše kuće? Ja to ne bih trpeo i sam bih rasturio džunglu a takvi gotova i kao vi neka trpe... Jadno. Čekate da se proda kuća ili dođe komunalna? Verovatno spadate u komšije koje kose travu do crte širine kuće...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.