Komentara: 15
Pregleda: 2540

Subotici treba skejt park!

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Uređenje javnih okupljališta (dečja igrališta, parkovi, klupe)
16. oktobar 2020.
Postavi pištaljku!

Tekst pištaljke:

Ekstremnim sportovima kako u svetu tako i u Srbiji se pridaje sve veći značaj, jer su postali urbana kultura mladih.  U Subotici nema odgovarajućeg mesta za treniranje ovih sportova.

Skate parkovi služe nizu javnih interesa. Primarni korisnici su vozači skejta, trotineta, rolera, BMX-a koji svi traže bezbedno i legitimno mesto za vežbu njihovog sporta.

Skate park doprinosi tinejdžerima i drugima da se druže, bilo bi mesto za sportska, urbana, muzička i kulturna dešavanja, a doprinelo bi i delom razvoju turizma. Ovakav park osim onih koji bi koristili objekat, mnogi bi uživali gledajući ove sportiste.

Danas ispred svake zgrade, na ulici , trgu i parku ima omladine koja vozi trotinet, skejt, rolere , BMX. Ta deca najčešće bude najurena od strane odraslih uz obrazloženje da to nije mesto za njihove vratolomije. I ona se sa tim slažu! Njihovo pitanje je gde im je dozboljena voznja?

Skate park koji su sami gradili  uz pomoc sponzora je zatvoren jer se na tom mestu gradi Aqua park a kod klizalista im zabranjen prilaz. Iz tih razloga roditelji sve češće voze decu u najbliži skate park u Sombor.

Molimo naš grad da razmisli na ovu temu jer naši ekstremni sportisti, takođe zaslužuju svoje mesto. Ako psi mogu imati svoje mesto u parku i ova deca zasluzuju minimum isto!

Subotice, misli na svoju decu!

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.