• Pregleda: 2910

Saobraćajna signalizacija u Štrosmajerovoj ulici

Pored postojeće horizontalne signalizacije tik pred semaforom u Štrosmajerovoj ulici, dobro bi bilo da i vertikalna ukazuje na dozvoljene smerove (s)kretanja na raskrsnici za ulicom Maksima Gorkog. Tim pre, jer je "krečena" ne samo podložna habanju, nego nije uočljiva prilikom padavina (pogotovo snežniih), ali i kada se vozila kreću u koloni.

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #8305 je zatvorena uz sledeći komentar...

Znak III-203 je bio postavljen, ali je isti ukraden. U narednom periodu biće ponovo postavljen.

JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Subotica

14
Milan [pre 103 dana i 10 časova] Odgovori
I onda bahati vozaci iz desne trake skrecu levo. Dozvoljeni smerovi su pravo i deano.Kako bi ja to kaznjavao.
Ђоле [pre 102 dana i 13 časova]
Тема је мало комплекснија од тога да би само кажњавали, како ви кажете бахате возаче. Некада је постојао знак да је и из десне траке дозвољено скретање и лево, неко је тај знак оборио и он никада није враћен у функцију. Опет са друге стране није постављен ни знак забране за скретање у лево из те траке јер, претпостављам, пракса показује да није довољна једна трака за лево. Ако се пропусте пешаци који прелазе ул М. Горког некада се деси да из Штросмајерове изађе тек 3-4 возила и брзо се створи закрчење. Закрчењу доприносе и возила која испоручују робу и заузму део те десне траке непосредно пре семафора. Требало би ослободити паркинг место за доставна возила а када се буде радила реконструкција можда убацити још једну траку за скретање у десно. До тада, стрпљења, гледати да ако скрећете лево бар сачекате да се угаси условно зелено онима који желе десно па се се тек онда престројите. Свако добро свима!
Simo [pre 100 dana i 5 časova]
@Djole Da, nekada, pre desetak godina je postojao znak da moze iz desne trake da se skrece levo. Znak nije oboren vec sklonjen jer namera je da se vise ne moze iz desne trake ici levo. Pravilo ovakve raskrisnice da je desna traka je za pravo i desno, a leva samo za levo, sem ako nije drugacije znakovima i signalizacijom naznaceno. Ovde je cak i horizontalnom signalizacijom naznaceno. Tako da se slazem da su u pitanju bahati vozaci koje treba kaznjavati. Slazem se da bi trebalo postaviti i znak ili na semaforu naznaciti jer horizontalna signalizacija u gradu je katastrofa. Predlog da vozila koja hoce levo da skrenu da se prestrojavaju u desnu traku tek kada prodju vozila koja idu desno ne pije vodu jer u saobracaju vaze iskljucivo saobracajna pravila i nista vise. Logika i kolegijalnost ne pije vodu jer nemamo svi istu logiku i nivo kolegijalnosti.
ČINJENICA [pre 99 dana i 18 časova]
@ SIMO

U predmetnom slučaju, kada SAMO oznaka na asfaltu, primetna jedino kada nema vozila kao na snimku, obaveštava vozače o mogućim smerovima, navodna bahatost je pod velikim znakom pitanja, a time i punjenje ionako presahlog budžeta neizvesna. S druge strane, propusti lokalnog upravljača puta i drugih subjekata (ne)bezbednosti u saobraćaju su očigledni. TOP 1 od inih u gradu je svakako, nefunkcionalno postavljeni usporivač brzine u nivou "Zore" u "Borovo" ulici.
Simo [pre 98 dana i 17 časova]
Cinjenica je da ako znakovima nije dugacije odredjeno onda vazi pravilo da je desna traka za pravo i desno, a leva traka za levo. To vecina vozaca zna i postuje. Hiljadu puta mi se desilo da nas par lepo stoji u levoj traci za skretanje levo i onda neko stane sa desne strane da srekece levo, a iz aviona se vidi da je bahat. To najcesce rade taksisti jer im se zuri.
Filozof [pre 103 dana i 5 časova] Odgovori
Samo bi dzabe trosili farbu,i ovako retko ko postuje datu signalizaciju na kolovozu.
šta reći [pre 101 dan i 3 časa]
Niko ne poštuje nikakvu signalizaciju i svi su velemajstori u laganju i pravdanju svog namernog prekršaja.
ČINJENICA [pre 102 dana i 19 časova] Odgovori
@ MILAN

Akcenat i jeste na nepropisnom skretanju, a jedan od razloga, možda i najbitniji, je što je obeležje na asfaltu često neuočljivo. Zašto, naveo sam u "pištaljci" da se ne ponavljam. Dakle, prvo (i) znakom obaveštenja o prestrojavanju blagovremeno skrenuti pažnju vozačima na dozvoljene smerove (s)kretanja na raskrsnici, a tek potom s punim pravom postupiti u skladu sa rečenim: "Kako bi ja to kažnjavao!" Inače, JOK!
Perfectday [pre 102 dana i 18 časova] Odgovori
To najnovije farbanje asfalta je najveća glupost koju sam videla, a bilo ih je puno. U ovakvom obliku bi imala smisla samo kada ne bi postojao pešački kod žute kuće.
Kada ne bi bilo 'bahatih' vozača na prolaz te raskrsnice bi se čekalo 3-4 semafora. Kakvo bi to bilo zagađenjenje i nepotrebno zadržavanje saobraćaja u strogom centru grada.
Verujem da vozači koji idu levo smetaju onima koji idu desno, ali šta ćemo sa onima koji idu pravo.
ČINJENICA [pre 102 dana i 8 časova] Odgovori
Dok u nivou pekare u M. Gupca, plavi saobraćajni znak obaveštava vozače da se pravovremeno prestroje, kako bi na raskrsnici sa ulicom M. Gorki nesmetano otišli u jednom od dozvoljenih smerova: levo i pravo-desno , slićni ne postoji u Štrosmajerovoj. Bio je unazad par godina, i to: llevo i levo-pravo-desno, ali je uklonjen iz ko zna kojih razloga. Zbog rasterećenja raskrsnice - ne! Uostalom, dovoljno je da se uz pomoć Google Street View servisa, ili klikom na link koji je subotica.com ponudio u vesti pod naslovom: "Virtuelno krstarenje subotičkim ulicama zahvaljujući servisu Google" /6.9.2015.g./, poseti Štrosmajerova i samo se kaže kako je bilo, a danas se pripoveda. Nadajo se ne uzalud, odnosno da će koliko već sutra uslediti veliki com back prethodnog znaka u već pomenutim smerovima: levo i levo-pravo-desno.
šta reći [pre 101 dan i 3 časa]
Poštovani,niko ali baš niko ne poštuje ništa a kamoli saobraćajne znakove.To je tolika bahatost da se meri sa naučnom fantastikom.Imamo izveštaje o radu saobraćajne policije koji bi bili deset puta veći od prikazanih da policija kažnjava sve što vidi a mnogostruko veći da kažnjava sve koji da li iz neznanja ili namerno ozbiljno krše saobraćajne propise.
MM [pre 101 dan i 10 časova] Odgovori
I ovako niko ne poštuje. Dosta njih iz desne trake skreće levo. Ne bi vredelo ništa čak i da stave svetleće strelice.
ČINJENICA [pre 100 dana i 17 časova]
Kako je naveo ĐOLE, ali i ja u prethodnom komentaru, uz napomenu da je moguće vratiti se virtuelno par godina unazad i konstatovati nespornu činjenicu, a to je da je znak za prestrojavanje levo i levo-pravo-desno bio, a na volšeban način "ispario". Dilema tim veća. jer ne samo da je "krečeno" obaveštenje na asfaltu često neuočljivo, nego bi i propusna moć raskrsnice bila znatno veća. A opet, nikad ne reci nikad, možda je to "maslo" naftnog lobija? Bilo kako bilo, pored puno "babica" u oličenju opštinskog saobraćajnog inspektora, upravljača puta, Saveta za bezbednost(?) saobraćaja, saobraćajne policije...ali i sugrađana, koji radije komentarišu teme sa političkom konotacijom, a pritom je dooobar deo još i licemeran (vest o pogibiji u Bamoku ima preko 66000 pregleda, a interes za probleme u saobraćaju je na nivou statističke greške), nije ni čudo što je stanje, i to ne samo u Štrosmajerovoj, već duže vreme "kilavo"!
ČINJENICA [pre 98 dana i 8 časova] Odgovori
@ SIMA

Tek kada vozači postupe suprotno VIDLJIVOJ signalizaciji uopšte, pa i o dozvoljenom modusu operandi na raskrsnici kod PTT 1, moglo bi se govoriti o bahatom ponašanju, odnosno prekršaju. Par godina to nije slučaj, iz prostog razloga jer jedina oznaka na asfaltu često nije primetna (vidi obrazloženje u "pištaljci"), a nekadašnji znak obaveštenja (levo i levo-pravo-desno) umesto da je u funkciji većeg protoka vozila, hvata zjale ko zna gde i u kakvom društvu. Možda upravo sa onim ko ga je i uklonio?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.