Komentara: 2
Pregleda: 2603

Red vožnje na autobuskoj liniji 16

Putna i građevinska infrastruktura (udarne rupe, saobraćajna signalizacija, staze...) / Javni prevoz (autobuski, železnički)
10. decembar 2021.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

28.12.2021. - Pištaljka #11694 je zatvorena uz sledeći komentar:

Poštovani,

 

na osnovu podataka navedenih u Pištaljki pod nazivom „Red vožnje na autobuskoj liniji 16“ od 10 decembra 2021. godine izvršili smo uvid u dokumentaciju dežurnog dispečera kao i u sistem praćenja voznog parka JP „Subotica-trans“.

 

U prijavi je navedeno da te nedelje, dakle od 06. do 10. decembra 2021. godine, dva dana zaredom nije obavljen polazak na liniji 16 „ Teslino naselje-Aleksandrovo“ iz smera Teslinog naselja sa vremenom polaska u 08:15 časova.

 

Uvidom u sistem praćenja voznog parka utvrdili smo da su u navedenom periodu polasci u 08:15 sa Teslinog naselja obavljeni prema redu vožnje JP „Subotica-trans“ odnosno da je samo dana 09.12.2021. godine polazak u navedenom terminu obavljen sa kašnjenjem od 11 minuta, to jest polazak je obavljen u 08:26.

 

Dana 09. decembra 2021 godine vozač je u 08:06 postavio autobus na polazno stajalište „Teslino naselje (kružni tok)“ i čekao vreme polaska u 08:15. Prilikom pokretanja autobusa u 8:15 vozilo se ugasilo i vozač nije mogao da ga ponovo pokrene u narednih 5 minuta. Vozač je nakon što je utvrdio da ne može da pokrene vozilo kvar prijavio dežurnom dispečeru koji je poslao zamensko vozilo. Zamensko vozilo je polazak obavilo u 8:26 sa početnog stajališta „Teslino naselje (kružni tok)“.

 

Prodajno mesto Teslino Naselje trenutno ne radi zbog bolovanja radnika koji opslužuju ova radna mesta. Trenutno nismo u mogućnosti da obezbedimo zamenu, jer imamo dosta radnika na bolovanju zbog trenutne situacije sa kovidom, ali ćemo gledati da u što bržem roku osposobimo i ovo prodajno mesto.

Tekst pištaljke:

Poštovani, ovim putem želim da postavim pitanje da li je JP Subotica trans menjalo svoj red vožnje?

Naime, tokom ove nedelje autobus na liniji 16 iz pravca Teslinog naselja u vremenu polaska od 8.15 nije došao na polaznu stanicu!! Situacija se ponovila dva dana za redom. Da li je moguće da ne postoji dežurna služba koja nadgleda polaske autobusa? Pa čak i ako je došlo do kvara, pošaljite rezervni autobus!!! Pre svega reč je polasku kada mnogi ljudi idu na posao, a u krajnjem slučaju nije bitan razlog vožnje jer je obaveza prevoznika da vozi ili da ukoliko polazak nije profitabilan otkaže isti i da putnike obavesti o tome.

Izgovor da su autobusi stari je smešan i bezobrazan s obzirom da Vam je Grad pomogao da nabavite preko 10 novih autobusa. Ako je nešto za otpad, rashodujte i isto prodajte u staro gvoždje. Sramota velika.

Da je ironija veća, vozači ne znaju razlog otkazivanja polaska. O starosti autobusa je smešno pričati.

Da li rukovodstvo ima izveštaje o otkazanim polascima ili je njihov osnovni zadatak da povuku sredstva iz budžeta pod izgovorom loše finansijske situacije? Situacija je loša jer su bahati i bezobrazni, nekulturni.

Postavljam pitanje šta je sa radnim vremenom prodajnog mesta u ulici Partizanskih baza? Da li je moguće da od 300 zaposlenih nema ni jedan radnik koji je spreman da zameni radnika na bolovanju? Koje su to kvalifikacije potrebne pa je radnicu na bolovanju nemoguće zameniti? Sramno poslovanje.

 

 

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.