• Pregleda: 4098

Rasveta na putevima

Primetio sam u više navrata da se na pojedinim putnim pravcima rasveta pali dosta kasnije nego to bi trebalo, odnosno kad već dobrano padne mrak. Evo baš danas, u centru, na glavnom putu, jako je nezgodno - skoro potpuni mrak, auta prolaze, pešaci prelaze... Molim nadležne da ažurno upravljaju ovom problematikom.

6
andrea [pre 164 dana i 10 časova] Odgovori
Skoro pa mi moramo da nosimo svetla sa sobom . Osvetljenje grada je skoro nula ns nekim delovima.
Namcor [pre 164 dana i 2 časa] Odgovori
Za vreme zutih svaka ulica je bila osvetljena od kad se udje u palic iz hajdukova pa sve do izlaska iz subotice.
Ovaj komentar nema veze sa simptaiziranjem bilo kojih stranaka vec je cinjenica.
su024 [pre 163 dana i 9 časova] Odgovori
Od kada vec pisem i molim nadlezne, ulicne rasvete, da se ulica Zmaj Jovina od pekare Prolece, pa celom duzinom do raskrsnice sa ul. Djure Djakovica OSVETLI! Centar grada! Postoje bandere ali nikad svetlo nije ukljuceno. Valjda ce neko iz EPSa procitati!
Frajeri u plavom [pre 149 dana i 23 časa] Odgovori
Elektromafija.
sky [pre 144 dana i 51 minut] Odgovori
mere stednje....
Kalesu [pre 126 dana i 50 minuta] Odgovori
@SU24 Za rasvetu u gradu NIJE nadležan EPS već d.d. "Rasveta". Pominjano ovde već mnogo puta...
Opšti problem sa kasnim uključivanjem rasvete (tamo gde ona još radi, ali kasni, kao i u ulici Mikloša Radnotija, na primer) je što nju aktivira satni mehanizam, podešen za letnje uslove, kada mrak pada kasnije (a ne prilagođavaju se sezonski, prema aktuelnoj situaciji). Da se ti mehanizmi zamene t.zv. luksomatima, uređajima koji uključuju svetlo kada počne da pada mrak (zavisi kako se podese), sve bi bilo mnogo bolje. Ti uređaji već ponegde i postoje u gradu (tamo gde se svetla pale i kada je jače oblačno tokom dana, u sezoni letnjih pljuskova), ali su retkost. I, ne mislim da to košta neko bogatstvo, danas, kada je elektronika barem jeftina.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.