• Pregleda: 2551

Raskrsnica Petrinjska i Partizanskih baza - izlazak na sreću

Izlazak iz Petrinjske ulice i ukljucivanje u Partizanski baza predstavlja veliki rizik.Nema preglednosti prilikom izlazenja iz pravca Petrinjske ulice. Postoji krivina  u samoj raskrsnici tako da nema preglednosti. Postavljeni su i kontejneri za smece  koji dodatno smanjuju preglednost.Samo na srecu  se prikljucujete u Partizanski baza. Nedavno je radjena rekonstrukcija Petrinjske ulice. Tada se mogla uraditi mala korekcija raskrsnice koja bi poboljsala bezbednost ucesnika u saobracaju. Postoji  mogucnost prosirenja raskrsnice. Postovani ukoliko obratite paznju na ovu problematiku, unapred hvala.

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #8577 je zatvorena uz sledeći komentar...

Poštovani,

Odgovor na pitanje građana 8577 - Pištaljka,

Kako je i navedeno raskrsnica ulica Partizanskih baza i Petrinjske se nalazi na krivini,zbog čega je radi preglednosti raskrsnice postavljeno saobraćajno ogledalo koje služi da se u takvim slučajevima poboljša preglednost. Košenje javnih zelenih površina u okolini predmetne raskrsnice vrši se šest puta godišnje, u skladu sa Programom održavanja čistoće na površinama javne namene na teritoriji Grada Subotice za 2019. godinu. Kontejner na javnoj površini je postavljen u skladu sa Planom postavljanja kontejnera za komunalni otpad u zonama višeporodičnog stanovanja unutar građevinskog područja Subotica-Palić i naselja Bajmok, Čantavir i Donji Tavankut, a mesto gde se nalazi kontejner ne utiče na preglednost.
Gore navedeno se može uočiti na osnovu sledećih linkova:

https://goo.gl/maps/2FjYvNjpzYr6z8WW9

https://goo.gl/maps/W6AjKVHPck4e3qXa6 ,

kao i fotografije iz priloga.

8
zozon [pre 144 dana i 6 časova] Odgovori
Ti mora da si neki malo "jači" vozač. Svaki dan bar tri-četiri puta prođem kroz tu raskrsnicu i nikada nisam imao problema.
suboticanka [pre 144 dana i 5 časova] Odgovori
Slažem se, svaki put nagađaš da li dolazi nešto ili ne.
Takođe i raskrsnice Teslina-Marije Vojnić Tošinice i Teslina - Ante Parčetića, moram bukvalno da slušam da li dolazi nešto ili ne, jer se ne vidi..
damir [pre 144 dana i 4 časa] Odgovori
pogledaj malo bolje ima ogledalo kod kasarne
Kalesu [pre 144 dana i 4 časa] Odgovori
Koliko se sećam, ova raskrsnica je već bila tema jedne ranije pištaljke, i tamo postoji (od tada) ogledalo, koje treba da olakša izlaz iz Petrinjske. Ako već nije uništeno od vandala, ili postavljeno pogrešno (kao na uglu Mikloša Radnotija i Bele Bartoka), onda bi trebalo da nije toliki problem. Prolazio sam tuda ranije mnogo češće, i glavna prepreka su uvek bili pomenuti kontejneri za smeće i živa ograda na levoj strani, gledajući iz Petrinjske.
Jkl [pre 144 dana i 2 časa] Odgovori
Da, i ja podržavam ovu pišaljku. Skoro svaki dan prolazim tamo i uvek se bojim da me neko ne udari....ako nema drugog rešenja barem jedno ogledalo stavite.....
Leuw [pre 142 dana i 6 časova]
Pogledaj malo bolje, jer ima ogledalo.
Kalesu [pre 139 dana i 20 časova] Odgovori
"Kontejner na javnoj površini je postavljen u skladu sa Planom postavljanja kontejnera za komunalni otpad u zonama višeporodičnog stanovanja unutar građevinskog područja Subotica-Palić i naselja Bajmok, Čantavir i Donji Tavankut, a mesto gde se nalazi kontejner ne utiče na preglednost." Završetak ovog dela teksta je, tvrdim, NEISTINIT! Autor ovog saopštenja, tipično birokratski, šablonski sročenog, očigledno nije nikada prošao tuda i video stvarno stanje stvari. Uz to, niko ne pominje travu i košenje (ima je samo DESNO od raskrsnice, gledajući iz Petrinjske, u pravcu Segedinskog puta, i uopšte ne ometa pregled), već živu ogradu i visoko zelenilo ispred višespratnice na početku ulice Partizanskih baza. Ogledalo bi moglo biti malo veće, bilo bi bolje i efikasnije. Mislim da odgovor u stilu "nije tako i tačka" nije dovoljan da se pištaljka zatvori, a problem zapravo ostane nerešen. Inače, ovde ima više pištaljki, koje bi mogli zatvoriti, jer su ti problemi odavno (i stvarno) rešeni.
S2 [pre 139 dana i 20 časova] Odgovori
Pogledao sam slike, koje se navode kao "dokaz" uz saopštenje, i ova uz tekst je nekvalitetna, jako male rezolucije, a one sa Google streetwieva nisu adekvatne, jer su snimljene iz vozila, koje je već ušlo u raskrsnicu. Očigledno da niko nije ni bio tamo pre pisanja sopštenja. Inače, podržavam pištaljku, iako tamo ima ogledalo, ali je malo. Ovaj problem se vuče već decenijama, što zbog rastinja ispred zgrade, što zbog kontejnera, koji nekada i ne stoje gde bi trebali, već preblizu puta, što levu stranu iz pravca Petrinjske čini potpuno nepreglednom.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.