Komentara: 18
Pregleda: 4199

Radijalac - deponija smeća

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
05. januar 2020.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

05.01.2020. - Pištaljka #9181 je zatvorena uz sledeći komentar:

Poštovani, Problem sa smećem u ulici Petra Lekovića rešen je na način da je uz postojeće kontejnere zapremine 1,1 m³ postavljen ( od petka do ponedeljka) i jedan veliki kontejner zapremine 5 m³. Postavljanje ovog dodatnog kontejnera ima efekta i količina smeća oko kontejnera 1,1 m³ se smanjila, pa su tako postali dostupni stanarima okolnih zgrada kojima su i namenjeni. S poštovanjem, JKP „Čistoća i zelenilo“

Tekst pištaljke:

Neiscrpna tema - smeće i kontejneri na Radijalcu. Konkrektno ova pištaljka vezana je za smeće u ulici Petra Lekovića tj neverovatnu količinu smeća koja se konstantno raznosi po ulici. Komunalno odnosi smeće stvarno svaki dan što je veoma pohvalno ali i neophodno jer bi inače bili zatrpani u smeću. Komunalnom preduzeću bih poručio da ideja sa velikim otvorenim kontejnerom preko vikenda nije rešenje jer se se sa prvim povetarcem smeće raznosi po celom kvartu.

Ako je zamisao bila da se u njega bacaju kabaste stvari to nije urodilo plodom jer se tada sitno kućno smeće baca u njega a ne u male kontejnere koji ostaju prazni a veliki kontejner se preliva po ulici. Možda neka varijanta sa velikim zatvorenim kontejnerom bi bila bolje rešenje ili nekoliko većih zatvorenih kontejnera ukoliko za to ima mogućnosti. Očito da kapacitet 7 malih kontejnera nije dovoljan za broj zgrada u kvartu. E sad...sa druge veći problem smo mi sami. 

Smeće se baca kako i gde ko stigne, ostavlja pored kontejnera, kontejneri se ne zatvaraju, okolne radnje i tezge sa i oko pijace iznose ogromne količine smeća, raznorazni dostavljači istresu svoje kućno smeće i odu, prevrtači smeća vade smeće van kontejnera. Dok se ljudi ne osveste, nauče ili nateraju da vode računa o svojoj okolini, tu nam na žalost ne može pomoći ni 100 kontejnera. Ok, znam gde i kako živimo, svestan ekonomske i političke situacije ali ljudska nebriga, nekultura, neosvešćenost i  bahatost je neverovatna i u ovom slučaju.  

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.