Komentara: 38
Pregleda: 6482

Računi za grejanje od Toplane

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
18. novembar 2011.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

18.11.2011. - Pištaljka #554 je zatvorena uz sledeći komentar:

Nakon konsultacija sa JKP "Subotička toplana" obaveštavamo Vas da je grejna sezona 2011/2012. godine počela je dana 11. oktobra 2011. godine, pošto je JKP "Subotička toplana" dana 10. oktobra 2011. godine otpočela isporuku toplotne energije u funkciji toplih proba i zagrevanja sistema, a od 11. oktobra 2011. godine prešla na kontinuirani režim isporuke toplotne energije i time zvanično započela grejnu sezonu. Početak grejne sezone potpuno je u skladu sa odredbom člana 29. Odluke o uslovima i načinu snebdevanja toplotnom energijom ("Službeni list Opštine Subotica" br. 29/08 i 26/09). Na osnovu člana 29. stav 1. Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, grejna sezona počinje 15. oktobra tekuće godine, a završava se 15. aprila naredne godine.U stavu 2. istog člana regulisano je da će Toplana isporučivati kupcima toplotnu energiju i u periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. do 30. aprila, ukoliko spoljna temperatura 3 dana uzastopno u 21h bude 12 celzjusovih stepeni ili niža od toga. Kako je 7. 8. i 9. oktobra u 21 čas izmerena spoljna temperatura vazduha niža od navedene granice, stekli su se svi uslovi za početak grejne sezone. U vezi pitanja zašto se računi plaćaju i leti, ukazujemo na član 42. c, stav 2. i 3. u kojima je regulisano da se cena toplotne energije sastoji iz fiksnog i varjabilnog dela, te da se obračun i naplata fiksnog dela cene vrši 12 meseci, a varjiabilnog dela samo u mesecima u kojima se vrši isporuka toplotne energije. U letnjim mesecima, kada nema isporuke toplotne energije, kupci plaćaju samo fiksni deo cene, koji se obračunava množenjem jedinične cene i ukupne zatvorene grejane površine stana. S poštovanjem, Kabinet gradonačelnika

Tekst pištaljke:

Kritikovao bih Suboticku Toplanu, posto sam dobio racun za pola meseca grejanja u oktobru gde smatram da racun za grejanje od 59 kvadrata, koji iznosi 4870 dinara je previse skupo, jer i nije bio neki hladan mesec. Moglo se sigurno jos oko 10 dana produziti bez grejanja, ali njima to ne odgovara pa smo otvarali prozore jer je bilo prevruce u stanu. S, obzirom da je u zgradi kolektivno grejanje smatram da bi trebalo daleko jeftinije da bude. Placamo citave godine pa i leti a sad gad dodje zima onda nas bas deru. Bojim se kad dodje Decembar, Januar, Februar, sta cemo onda, jer ljudi sa malim platama i penzijama nece to izdrzati taj vid pljacke koji nam se namece. Prosle godine racunajuci sto sam platio Toplani, mogao sam kupiti 12 metara drva, na stan koji ponavljam nije kao kuca jedinka pa hladno sa sviju strana. Molim nadlezne u gradu da ovu cenu preispitaju jer mislim da nije realna.Znam da ce neko reci da u kuci puno vise placa gas, sto je tacno, ali nije ista kvadratura u pitanju, a ima i alternativu drugacijeg grejanja. Mi u stanovima smo osudjeni na ovakav vid grejanja jer nam i nece da iskljuce, jer nije resivo, i taoci smo Toplane, jer njim se moze uz pomoc vlastodrscima grada. Jednom recju je to LOPOVLUK!
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.