Komentara: 3
Pregleda: 3410

Problem stanara: kome pripada zgrada Aleja Maršala Tita 33?

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
05. decembar 2011.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

05.12.2011. - Pištaljka #604 je zatvorena uz sledeći komentar:

Zgrada na adresi Aleja Maršala TIta 33 je u vlasništvu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Nadležnost nad održavanjem zgrade je Ugovorom preneta na Gerontološki centar. U pogledu problema sa grejanjem, detaljne informacije smo dobili od JKP "Subotička toplana", koji napominju da sekundarna toplovodna mreža, koja je u ovom slučaju problematična, a koja predstavlja mrežu koja od merne stanice vodi do stanova, ne spada pod nadležnost JKP "Subotička toplana", već samih stanara. Uprkos tome, JKP "Subotička toplana" je u prethodnom periodu izlazila u susret i preduzeimala potrebne mere poput čišćenja grejnih tela, zamene radijatorskih ventila i sl. Kapija, koja se u pištaljci navodi kao problematična, a koja pripada Gerontološkom centru, se u popodnevnim časovima zaključava radi bezbednosti samih korisnika usluga Gerontološkog centra. Kako bi se stanarima zgrade Aleja Maršala Tita 33 izašlo u susret, postavljeno je zvono, putem kojeg stanari mogu pozvati portira da otključa kapiju. S poštovanjem, Kabinet gradonačelnika

Tekst pištaljke:

Penzijska invalidska zgrada na lokaciji Aleja Marsala Tita 33 - kome pripada: Gradu Subotici, penzijskom invalidskom fondu ili gerontoloskom centru subotica. Zelela bih da dobijem odgovor jer godinama su stanovnici ove zgrade eliminisani od strane gerontoloskog centra subotica i penzijskog fonda subotica, gde god smo se obracali dobili smo negativne odgovore, niko nije vlasnik niko nece da preuzme odgovornost. Primera radi grejanje je katastrofalno, slobodno kretanje ugrozavaju jer zgrada ima dva ulaza ko je pokretan koristi ulaz sa frankopanske strane. Ko nije treba da zove portira da ga moljaka da otvori vrata da bi napustio zgradu po nalogu direktora ili sada vd direktora. Pre par godina svi stanari su imali kljuceve sa oba ulaza i kapije. Ne razumem skojim pravom zakljucavaju ulazna vrata koja pripadaju ovoj zgradi. Ovo je diskriminacija najosnovnijih ljudska prava za kretanje,ako je neko hedikepiran ne znaci da je i malouman izvinite na izrazu ali tako se ponasaju prema stanovnicima ove zgrade. Molim vas pomognite ako mozete jer smo nemocni .Sa postovanjem u nadi da ce neko se ipak potruditi da resi ovaj problem oko penzijsko invalidske zgrade. Ima niz problema koje cekaju u nadi da ce se neko brinuti i peuzeti odgovornost.
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.