• Pregleda: 8357

Problem sa gelegunjama

Poštovani,

Molim vas da iz priloženih fotografija ocenite dali sam svih ovih godina bio u pravu što se tiče gelegunja u Vladimira Majakovskog. Da li ćemo stvarno čekati da dodje do fatalnog ishoda!!!!!!!!!

Molim nadležne da reaguju. Molim komunalnu službu da objasni zašto i pored svih naloga što pošalju čistoći i zelenilu,oni ništa ne rade po tom pitanju.  Dali je grana težine 100ak kilograma normalna pojava koja treba da pada po našim dvorištima,imovini,pešačkoj stazi!!!!!!

Dali trebamo svaki put kada izlazimo iz kuće da gledamo u drvo,koje je već odavno preraslo sve granice normalnog,da će neka grana da se odlomi i ugrozi živote nas,naših bližnjih,prolaznika,komšija!!!!!!

Dali treba da strepimo da će neka grana da završi na autu koji smo teškom mukom zaradili!!!!!! Šta treba da uradimo da bi Vi uradili to što očekujemo od Vas? 

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #9203 je zatvorena uz sledeći komentar...

Poštovani,

Grana koja se odlomila pala je sa celtisa koji se nalazi ispred stambenog objekta u Vladimira Majakovskog 28a. Nakon prijave da se grana slomila, patrola Komunalne policije je izašla na teren, sastavljena je službena beleška, obavešten je komunalni inspektor i nadležno preduzeće JKP ‘‘Čistoća i zelenilo‘‘, koje je granu i uklonilo.
Trenutno je u toku izrada nove Odluke o održavanju javnih zelenih površina, te će se po njenom donošenju novoformirana Komisija za procenu stanja stabala na javnim površinama na teritoriji Grada pozabaviti procenom stanja stabala u drvoredu celtisa u ulici Vladimira Majakovskog.

S poštovanjem,

Sekretarijat za inspekcijsko-nadzorne poslove

16
Drvoseča [pre 29 dana i 23 časa] Odgovori
Pa nemojte biti lenji , posecite sami a na jesen posadite novo mlado drvo. A druga stvar odmah imate 2-3 kubika drveta za loženje naredne zime. A ovako samo kukate i čekate da mesto vas neko reši vaš problem.
sofi [pre 29 dana i 8 časova]
Za samoinicijativno sečenje drveća na javnoj površini sledi kazna.
Trovach [pre 29 dana i 6 časova]
Nije bas tako jednostavno. Dozvoljeno je na ulici posaditi drvo, ali je zabranjeno da se ono posece. Ne znam kako stoje stvari ako samo treba odseci granu koja smeta. Valjada to ne bi trebalo da predstavlja problem, ali kod nas se nikad ne zna. Jedan slican problem predstavljaju grane gelegunja u Preradovicevoj. Ako idete biciklom bukvalno su grancice u visini oka, sto u saobracaju moze biti opasno.
pero [pre 29 dana i 3 časa]
pa covece da li si ti slep?da li vidis da su drva posadjena u nizu ispred svake kuce? to je javna povrsina . ta drva nesme niko da dira osim javnih sluzbi.da li ti znas da je kazna za poseceno drvo 25000 dinara? ajde odrasti
Ok [pre 29 dana i 22 časa] Odgovori
Pa nije ih sigurno čistoća tamo posadila. Nego vi...
Lela [pre 29 dana i 22 časa] Odgovori
Problem koji je ovde iznet je aktuelan i u drugim ulicama van centra grada. Pitala bih ko je zadužen za orezivanje krošnji uličnog drveća "izvan strogog centra grada"? I u mojoj okolini ima par kuća gde je pored vanjske ivice trotoara zasađeno drveće koje se upliće u žice za struju i telefon, otežava prolaz po trotoaru, i sl. Recimo ispred jedne kuće zasađen je red oraha čije korenje je već podiglo i oštetilo trotoar i sl.
Nikad se ne zna [pre 29 dana i 21 čas] Odgovori
Ne treba ni izlaziti iz kuce, ko zna, mozda zapnes za neku grancicu pa umres na licu mesta.
magnum [pre 29 dana i 17 časova] Odgovori
ovo je zanimljivo,kada poseku drva ne valja,kada ih ne seku ne valja...
Lela [pre 28 dana i 22 časa]
Niko nije govorio o seči stabala samo o oblikovanju krošnji i to na način da ni ljudima ni njihovoj imovini ne smeta i ne nanosi štetu!
Zoran [pre 29 dana i 12 časova] Odgovori
Zakon kaže: drvo ili rastinje koje je posađeno na ulici NIJE VAŠA IMOVINA, NEGO OPŠTINSKA. Smete ga poseći samo i isključivo kada opštinski inspektor iskubicira drvo, vi UPLATITE OŠTINI VREDNOST ISKUBICIRANOG DRVETA!
Sasa [pre 29 dana i 8 časova] Odgovori
Sta dete zna sta je 100kg :D pala jedna grana i odma seci sva drva u radiusu od 2km :D sta ce nama priroda mozemo mi i na betonu da prezivimo... ali samo ako se beton uredno zaliva leti da nikne novi beton. ako ne trosis pijacu vodu na beton onda si nenormalan i razumes da je bolje imati drvo i hlad. pa i malo obaveze i posla oko odrzavanja drvete...
Jamislim [pre 29 dana i 1 čas] Odgovori
Ja mislim da iz priloženih fotografija možemo videti da su grane teže od 500 kilograma , molim vas da ne širite dezinformacije ...
crna ruka [pre 28 dana i 19 časova] Odgovori
Nemoj da bi neko dirao gelegunje ! Zahvaljujuci njima ptice stanarice prezive zimu.
žužana [pre 28 dana i 6 časova] Odgovori
Obavestite komunalce i uklonite drvo.
kojot [pre 26 dana i 17 časova] Odgovori
Meni su te gelegunje zadavale velike probleme.
Goran [pre 22 dana i 16 časova] Odgovori
E da si bio pametan pa sve sto ti se slomilo stavis ispod te grane uslikas i pozoves policiju i komunalce da naprave uvidjaj i dobro naplatis... mislite o topme sledeci put!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.