Komentara: 45
Pregleda: 5950

Prekomerno korišćenje sirene vozova u naseljenom mestu

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
08. novembar 2019.
Postavi pištaljku!

Tekst pištaljke:

Već neko duže vreme traje ovaj problem, ali u poslednjih par nedelja je postao češći. Na deonici somborske pruge, u krivini od pružnog prelaza kod ulice Proleterskih Brigada, do Kosovske ulice, mašinovođe u jutarnjim i večenjim pa čak i noćnim satima doslovno ne prestaju da trube, kao da su legli na dugme. Ponekad čak i sa promenom jačine tona signaliziraju da im je jasno da trube neprekidno, jer variraju visinu i boju tona sirene. Kuće su u tom delu grada ponegde na 10-20m od pruge, mada čak i u kućama na 80m od pruge se čuje izuzetno glasno sirena vozova, uglavnom putničkih. Jasno mi je da radi bezbednosti građana postoji potreba za upozorenje korišćenjem sirene, ali da je zaista potrebno da se svo vreme trubi, ili je to malo u smislu "ako ne mogu ja odmarati ili spavati, ne mogu ni drugi". Naravno čast izuzetcima, ne rade tako sve mašinovođe, samo većina.

Moje konkretno pitanje uz ovu kritiku je da li postoji pravilnik o bezbednosti kretanja vozova u naseljenom mestu, i da li podrazumeva ovako opisano korišćenje zvučnih signala ili nije regulisano i prepušteno je na dobru volju i procenu mašinovođe kako će koristiti?

Pre nego što se neko pametan u komentarima seti napisati da je pravo rešenje preseliti se, molim za razumevanje, u okolini su i stariji ljudi i roditelji sa bebama, kojima smeta ovakvo ponašanje mašinovođa. Takođe i psi ne prestaju zavijati par minuta kad prođe voz uz non-stop trubljenje.

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.