Komentara: 2
Pregleda: 616

Preduzeće "Parking" - odgovorno ili neodgovoro za štetu?

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
22. april 2021.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

28.04.2021. - Pištaljka #10848 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor JKP “Parking”:

Dana 20.04.2021. godine, u 9,30 časova, specijalnim vozilom „pauk“, po zahtevu vlasnika vozila Z.E. iz Subotice, izvršena je usluga podizanja i prenosa automobila Land Rover na adresu auto servisa.

Vozač-dizaličar i pomoćni radnik odmah po dolasku na lice mesta uočili su da je vozilo parkirano uz sam zid i da neće biti u mogućnosti da ga podižu pomoću „makaza“ nego prvo mora da se izvrši pomeranje vozila, korišćenjem „gurtne“ u kom slučaju postoji mogućnost oštećenja vozila i vlasniku to odmah i predočeno.

Vlasnik vozila, na upozorenje vozača-dizaličara i pomoćnog radnika odgovorio je da nema drugog rešenja i pristao je na pomeranje vozila pomoću „gurtni“ kojom prilikom je došlo do malog pomeranja-oštećenja levog blatobrana. Od strane pravne službe vlasniku je istog dana usmeno objašnjeno, da JKP „Parking“ Subotica ne snosi odgovornost za štetu koja nastaje zbog nemogućnosti korišćenja „makaza“ prilikom podizanja vozila jer mu je pre izvršene usluge predočeno da samo na njegovu odgovornost se može izvršiti naručena usluga.

Direktor JKP „Parking“ Subotica, gore navedenog dana je bio nedostupan, jer je u periodu od 13.04.2021.god. do 23.04.2021.god., koristio godišnji odmor po rešenju br. 1172/2021 od 12.04.2021.godine.

Tekst pištaljke:

Prilikom angažovanja Parking servisa da sa jedne lokacije prenese auto na drugu, zbog loše procene i nestručnosti vozača pauka, došlo je do oštećenja mog vozila toliko da vrata ne mogu da se otvore.

U pokušaju da se nađe bilo kakvo rešenje ili dogovor, Parking servis ne prihvata niti dokaze niti odgovornost za pričinjenu štetu nego tvrdi da je odgovornost onoga ko ih angažuje a pri tom, "usluga" je plaćena 4.200,00 rsd. Nisu ni izašli na uviđaj jer im vozač pauka nije prijavio ništa i oni veruju svom zaposlenom.

Gospodina direktora nikad nema, pravna služba vrlo nekorektna, vodi službu na svoju ruku, odlučuje ko je odgovoran a ko ne - katastrofa!

Na kulturan zahtev u mejlu ne odgovaraju, na pozive se takođe ne odazivaju pa ih ovim putem pozivam da se fino izjasne šta ćemo dalje.

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.