Komentara: 5
Pregleda: 1883

Predlog za novu biciklističku stazu ispred "Flendera"

Putna i građevinska infrastruktura (udarne rupe, saobraćajna signalizacija, staze...) / Biciklističke i pešačke staze, pešačke zone
09. jun 2021.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

11.06.2021. - Pištaljka #11029 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor Sekretarijata za investicije i razvoj:

Parcela na kojoj se nalazi predmetna utabana staza je privatno vlasništvo. Po važećoj Planskoj dokumentaciji i to Planu generalne regulacije II za zonu “Mali Bajmok”, i delove zona “Novo selo”, “Gat” i “Ker” namena predmetne parcele je proizvodnja i privreda, iz tog razloga ne postoji planski osnov za izgradnju trotoara po vašem predlogu.

Tekst pištaljke:

U industrijskoj zoni ispred Flendera (bivši Simens) paralelno sa somborskim putem tik uz ogradu (celom dužinom od Batinske ulice do Ameteka) na njivi, već duže od jedne decenije postoji dobro utabana "divlja" staza koju koriste pešaci i biciklisti iz čitave industrijske zone.

S obzirom da se redovno ugazi, tj. poništi usev na tom delu, predlog je da vlasnik pokloni uzak deo njive, a nadležni da izbetoniraju trotoar.

Inače, u zapadnim zemljama prvo puste ljude da sami "ugaze" staze, pa onda, imajući sluha, iste i asfaltiraju...

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.