• Pregleda: 7498

Ponovno okupljanje beskućnika u strogom centru Palića

I sa prvim zracima sunca stari problem opet se ista ekipa beskućnika vratila na staro mesto posle par meseci, i opet imamo đubre, staru posteljinu, vršenje nužde itd... I to sve u strogom centru turističkog mesta. Nadam se da će nadležni organi da reaguju na vreme, a ne da kao prošli put čekaju 3 meseca na reakciju i premeštanje dotičnih a svi to vreme turisti budu maltretirani sa daj sitno "prijatelju" itd. 

Subotica.com je pisao o tome pre 2-3 meseca, ali problem postoji i traje:
https://www.subotica.com/vesti/beskucnici-u-centru-palica-problem-koji-traje-id36610.html

24
Belgija [pre 50 dana i 23 časa] Odgovori
Treba ljudima pomoći. Da li smeštaj ili lečenje. Da rešavamo uzroke već je kasno.Kera skitnicu kad vidimo,napojimo ga i udomimo, verujem da nisu svi digli ruke od ovih ljudi.Budimo humani.
magnum [pre 50 dana i 11 časova]
sví znaju da ne žele pomoć osim pomoći u vidu alkohola
Gradjanin [pre 49 dana i 19 časova]
Konkretno za ove doticne sa slike ni lecenje vise ne pomaze jer je uzaludno (koriste svaku mogucu priliku da se napiju) tako da je dzabe trositi NASE pare iz budzeta a sto se tice nekog smestaja pa i to su imali ali su oni sami ih napustali jer im nisu dozvoljavali alkohol.
Sveta Lucija [pre 48 dana i 17 časova]
U slucaju da neko ne zna, a obicno vecina ne zna. Narkomanija i alkoholizam su pojave koje se javljaju usred traumaticnih zivotnih iskustava (to se zove bezanje iz realnosti-koja predpostavimo nije lepa niti prijatna cim se iz nje bezi). Dakle ako je u porodici neko vec alkoholicar, ako postoji fizicko i(li) psihicko zlostavljanje deteta sanse da ce dete iz takve porodice prerasti u narkomana i alkoholicara su povecane za 100% (da ne pricamo o deci koja odrastaju po domovima, trauma koliko hoces...). Mozete se slobodno zahvaliti za povecan broj beskucnika, alkoholicara i narkomana svima koji su kovali zakone i pravila kako treba da zivi jedna jedinka u drzavi Srbiji. Poseban pozdrav za kulturno umetnicka drustva tipa muzicke i filmske industrije koji takodje podrzavaju alkoholizam, narkomaniju i sve vrste amoralnosti, jer boze moj u doba liberalnog kapitalizma kreiranje raspalog drustva je misija broj jedan.
Običan komšija [pre 50 dana i 21 čas] Odgovori
Desetak metara dalje, ali, na žalost - vrlo povezano i blizu - su se pojavili i politički agitatori, deleći letke i predizborna obećanja. Ne hajući da svojom napadnošću možda nekoga i uznemiruju.

A, najveća dostignuća njihovog prethodnog rada su tu na par metara dalje - pogledajte slike.
vitabrevis [pre 36 dana i 15 časova]
U pravu ste, zašto kriti? SPS-ovi agitatori i dalje jašu u sedlu, a ovo su njihova "deca"! Zoki, recimo!
Andor [pre 50 dana i 20 časova] Odgovori
Da, prizor nije bas najlepsi ali ako razmislimo ovi jludi ustvari i nemaju drugde gde da sede nasuncu i da posmatraju ljude koji tu prolaze ispred njih. Njihov zivotni vek je veoma kratak.
Ilija [pre 50 dana i 18 časova] Odgovori
Neverovatno
As [pre 50 dana i 18 časova] Odgovori
Katastrofa stvarno, 21.vek i ovo...tu je ipak, i pored prosjačenja, dvocevka dobro nam poznate žute etikete... Za to se ima...
magnum [pre 50 dana i 17 časova] Odgovori
Zoki je pravi vođa čopora, likovi iz strogog centra do smrti...
NEKO [pre 50 dana i 13 časova] Odgovori
ODVRATNO
mitro [pre 50 dana i 13 časova] Odgovori
Imaju oni gde da idu, samo ne zele, jer tamo ne mogu da piju.
Jovanović [pre 50 dana i 22 minuta] Odgovori
Pa gde bas u centru,jos u strogom!
Nj [pre 49 dana i 22 časa] Odgovori
Ne sudi nego pomozi
magnum [pre 49 dana i 11 časova]
pomozi,donesi rakiju...
Lela [pre 49 dana i 8 časova]
Što je za normalan svet pomoć-to je za njih kazna. Ako nema pića nema ni sreće! No neki način mora da postoji npr.smestiti ih u neku ustanovu zatvorenog tipa, gde bi imali osnovne uslove za život a ne bi i fizički imoralno zagađivali svoju okolinu.
B [pre 47 dana i 22 časa] Odgovori
Ovi koji kazu da im treba pomoci voleo bih da kazu i kako.
Mnogo razvijenije i bogatije zemlje od nas imaju MNOGO vise beskucnika od nas i ne mogu da im rese problem.
Vecina njih bi mogli ali NECE da rade, draze im je da prose i lencare nego da zasuku rukave. Uvozimo radnike jer ih nema dovoljno a i ovo malo sto ima radje uzimaju socijalu nego da radi, Boss ima kuvare iz Kine i Pakistana, Vostok zaposlio zidare iz Turske, verujem da ima jos primera u Su a znam i za primer iz Loznice gde su na gradjevini Indijci. Znaci posla kakvog takvog ima samo im se ne lopata.
Lela [pre 45 dana i 11 časova]
Na žalost, ovakvima nema pomoći. Oni neće da im se pomogne. Pomoć im je samo duvan i alkohol.
vitabrevis [pre 36 dana i 15 časova]
Crkva ima za sve odgovor... ukoliko može da profitira, što ovde nije slučaj.
Asd [pre 47 dana i 13 časova] Odgovori
Od juce ih nema više, dokle-ne zna se
Gradjanin [pre 44 dana i 19 časova]
Uskoro se vracaju jer nema elemenata za bilo kakvo lecenje ili smestaj posto sve odbijaju, imaju pravo na to.
Vu [pre 47 dana i 3 časa] Odgovori
Čuj turisti. Pa koga vi zasmejavate.
Ali da vam ta dvojica smrde, e boga mi smrde za medalju. Ako nemožete da ih sklonite pa barem ih okupajte da nepoguše te silne turiste.
vitabrevis [pre 36 dana i 15 časova]
Otidjite 200 m dalje, do javnog WC-a, kod Glavnog ulaza... Gomilice izmeta, uredno poredjane, od prošlogodišnjeg Majskog uranka, strpljivo čekaju novu sezonu... A, SNS-ovska vlast, proredila Veliki park, kao i Frušku Goru, a i sve šume Srbije (navodno, nema se za plate), pa ako vas nužda natera...
žužana [pre 41 dan i 20 časova] Odgovori
Inicirala sam izgradnju centra za smeštaj beskućnika.

Izgradili ste centar za migrante. Svaka čast.

Valjda su bitnije belosvetske bitange nego naš narod zapao u nevolju. Bravo. Prave ste ljudine.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.