• Pregleda: 10648

Pešaci "ugrožavaju" vozila!?

Neverovatno, ali pešaci "ugrožavaju" metalne atove na četiri točka. Naravno, ne u saobraćaju jer im međusobni skor ne ide u prilog (najčešće izvuku "deblji kraj"), nego provlačeći se između nepropisno parkiranih vozila dooobrim delom i na pešačkim trotoarima. Da bi se izbegao potonji belaj zbog nehotično izgrebane karoserije, odvaljenog retrovizora ili neke druge štete, pre svega bi vozači morali povesti računa gde i kako ostavljaju svoje četvorotočkaše. Ako pak ne, ko ili šta sprečava komunalne policajce da (i) na tom polju, najzad, počnu zavoditi red? Ili je "treniranje strogoće" isključivo na biciklistima manje stresna i kontraproduktivna radnja?

19
Suboticanka [pre 557 dana i 21 čas] Odgovori
Preko puta Srafka kod bivse Naftagasove radnje je nemoguce proci od parkiranih auta kao i kod Dudi&Co kancelarije u Zagrebackoj zbog kombija kojima je mrsko parkirati se u ulicici pored. Kamioni tom ulicom jure i pesacima je veliki problem. U oba slucaja kolica sa bebom nisam mogla progurati vec sam ugrozila nas obe. I to ne jednom. Hvala savesnima sto tako lepo brinu samo za svoju zadnjicu.
andrea [pre 557 dana i 21 čas] Odgovori
Trebalo bi da se svi pridržavaju propisa, i paze u saobračaju. Jer ko je pešak za njega je kriv biciklista, i koji vozi auto, koji voze auto i na toalet idu kolima njima je kriv pešak, itd. U ovom slučaju treba primer kada pešaci prelaze put i telefoniraju ili čak stanu pa pričaju nasred puta. Da ne pričam o tome kada pored označenog prelaza oni idu cik cak na putu. ....
ALISA U ZEMLJI ČUDA [pre 556 dana i 1 čas]
Neosporno je da u saobraćaju greše - PEŠACI! E sad, da li u "izvornom obliku" ili kao biciklisti odnosno vozači motornih vozila (prvenstveno smo SVI "autotabanaši") primera je bezbroj. Baš kao što je bezbroj komentara, pa i tvoj/vaš ANDREA, koji "idu" šumom dok pištaljka drumom. I to ne po prvi put? I pored toga što je akcenat na nepropisnom parkiranju iz čiste obesti, egoizma ili nesposobnosti, svejedno), ni slovca o temi?
Anon [pre 557 dana i 19 časova] Odgovori
Prvo seljaci da nauce kako se propisno parkira pa nece biti problema.
M6 [pre 557 dana i 15 časova] Odgovori
Izvadiš ključ iz džepa i onda se provlačiš bajo moj.
ALISA U ZEMLJI ČUDA [pre 557 dana i 3 časa] Odgovori
Na pomen pojedinih "radiša" iz inih lokalnih ureda, ofisa, kancelarija...neizbežna je asocijacija na - medvede! Em su truntavi (teško pokretljivi) u obavljanju svakodnevnih dužnosti, em ko beli (medvedi) zaštićeni iliti imuni od bilo kakve odgovornosti. Jer, da nije tako, stanje u mnogim segmentima, pa i kada su u pitanju komunalne teme bilo bi kvalitativno drugačije.

Ipak, što jes'-jes', za razliku od meda, barem šumskih, koje se s proleća na proleće bude iz dubokog zimskog sna, kod njihove dvonožne "sabraće" je to učestalije, odnosno dva puta mesečno: po preuzimanju "krvavo" zarađenih tantijema Jovo nanovo u duuuboku hibernaciju. Pitanje je dokle?
sumaki53 [pre 557 dana i 1 čas] Odgovori
Pa naši KOMUNALNI manekeni nestignu do tih parkiranih vozila -nepropisno - jer su veoma ZAUZETI sedenjem u svojim ( našim novcem plaćenih ) automobila ili u koje kakvim kafićima. Kada ste bilo kojeg Komunanog Manekena videli da ide peške ??? Pozdrav za pisca pištaljke.
Džoni Bi [pre 557 dana i 5 minuta] Odgovori
Nego šta. Zakon jačeg. Puno su se prokurčili ti pešaci od kako je došla demokratija. A tek bizziklisti... Alo bio na pešačkom ili ne šetao se ili vozio bajs po putu, ti ćeš da pogineš ako te klepi auto. Zato pazite se pešaci i biciklisti. Najebaćete, i ti ćeš najebati, svi ćete najebati... Ne zvao se ja Gojko.
Alfa [pre 556 dana i 18 časova]
Samo pazi kad jednom i ti izadjes iz kola, jer je neminovno da izaci moras. Postaces svoja najveca nocna mora: PESAK!
ALISA U ZEMLJI ČUDA [pre 556 dana i 1 čas]
I, šta bi? Ti, DŽONI BI, alijas Gojko, nisi shvatio poentu pištaljke ili ja tvoj komentar? Ili si, blago tebi, 'tica lastavica pa nisi prisiljen da kljucaš svakodnevni pešački "hleb" u centralnim gradskim ulicama? Ono što je ipak očigledno je, da si prevideo navodnike iz naslova i u tekstu, inače ne bi "proku*čavanje" zamerio pešacima. Uzročno-posledična veza "presisanosti" maliganima ili zaribanih klikera u tintari? Ovako ili onako, pogrešno shvatanje svakako!
jozo bubnjar [pre 552 dana i 16 časova]
@Alisa u zemlji cuda
Covece, slikao si neciji auto i nisi "prefarbao" registraski broj tablica (??!! :-/) ... a su...com jos to i objavio - bravoo!
ALISA U ZEMLJI ČUDA [pre 551 dan i 12 časova]
@ JOZO BUBNJAR

"Ja li grmi, ja l’ se zemlja trese, ja l' se bije more o mramorje? Niti grmi, nit se zemlja trese..." - već lupa Jozo, možda zato zvani - Bubnjar? Ali, umesto da "oštri" po talambasima, pa možda i bi neka hasna (dinar po dinar...), od lupanja u komentaru baš nikakva. Zato, bolje da je u zortu (a očigledno nije kao ni slični njemu) što pešaci rizikuju silaženjem na kolovoz, a ne što registracija nije zamaskirana. Bravo Jozo na bubnjanju!
masinamama [pre 556 dana i 16 časova] Odgovori
kolicima sa bebom ne moze da se prodje kroz npr ulicu Petra Drapsina od "propisno" parkiranih auta..
Mali tigaar [pre 556 dana i 15 časova] Odgovori
Opasno kako god okrenes jako ouno ovakvih slucaja ima po gradu svaki dan bi se o tome moglo pisati kako parkiraju nekad kolicima sa detetom nemozes da prodjes licno sam bio svedok ako tako mogu da kazem gde je komunalni milicioner lepo stajao pored nepropisno parkiranog auta i pored njega stajao radnik iz jkp parkinga lepo sh pricali caskali i nikom nista prisao sam i pitao jel bi mogli nesto da urade da se ykloni vozilo ma kakvi jednostavvno su se okrenuli i produzili eto koliko nam sluze komunalci u gradu a i ovi iz parkinga da sam ja tajo parkirao odma bih dobio kaznu
ALISA U ZEMLJI ČUDA [pre 555 dana i 5 časova]
Ni tigrovi nisu više što su nekada bili. Ali, s obzirom na činjenicu da si ipak MALI (TIGAR), opravdan je strah da bi odmah dobio kaznu. Ne brini, ne bi, čak ni u uređenijim sredinama jer se prvo fotodokumentuje prekršaj, pa tek potom sledi randes kod sudije.

U lokalu ne samo da je sistem manje sofosticiran,, nego zahteva i angažovanje inspektora i dva policajca. stoga nije ni čudo što ih ima ko kusih pasa. inače - trt! Ukoliko su svi na broju (a jesu barem pri podizanju plata). sledi čekanje vlasnika vozila, potom upozorenje da skloni vozilo ili...Dakle, bez bojazni, osim ako nisi bajker. U tom slučaju na*ebao si ko žuti, pa i da ti je onaj od gore rod.
Petar Kojot [pre 549 dana i 3 časa]
a sam prisao saobracajcima (koji su maltretirali nekog jadnika u jugicu) i pitao ih da li je dozvoljeno parkiranje na obelezenom pesackom prelazu, na izlazu iz jednosmerne ulice tako da je orjentacija auta kao da ulazi u nedozvoljenom smeru, gde se desna "traka" jednosmerne ulice koristi za parkiranje, a auto je parkiran uz levi ivicnjak, tako da vozila koja propisno izlaze iz te ulice moraju da voze slalom kako bi izbegli doticno vozilo. Odgovor je bilo kontra pitanje: "A gde ste tako nesto videli?". Pokazao sam mu na auto parkiran na manje od 5 metara od mesta gde smo stajali. Savesni saobracajac se samo okrenuo i nastavio da maltretira jadnika u jugu. A da ne pominjem gospodu saobracajce koji se parkiraju na obelezenom pesackom prelazu zauzimajuci kompletan asfaltirani kolovoz sporedne neosvetljene ulice, bez ikakve signalizacije, a zbog zive ograde i blizine kolovoza kuci na cosku pesaci su bili prinudjeni da silaze na kolovoz glavne ulice...
Milan [pre 551 dan i 13 časova] Odgovori
A mozda bi mogao i grad da potrosi bar 100€ na farbu pa da obeleze taj isti parking od koga dnevno zarade milion... Jedini rashod su im bile table sa oznacenim zonama, sramota.
aleks [pre 545 dana i 17 časova] Odgovori
Eee.koliko sam retrovizora odvalio i farbi unistio kljucem dok sam dete gurao kolicima. Neka parkiraju tako ako im ljubimci nisu dragi.
Darkone [pre 544 dana i 15 časova] Odgovori
Ceo pasus si napisao da bi objasnio kako su automobili nepropisno parkirani.
Tebe i treba da blokiraju :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.