Komentara: 18
Pregleda: 4804

Parkiranje motora na pešačku stazu na Paliću

Putna i građevinska infrastruktura (udarne rupe, saobraćajna signalizacija, staze...) / Biciklističke i pešačke staze, pešačke zone
22. avgust 2020.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

02.09.2020. - Pištaljka #10002 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove:

Članom 12. Odluke o komunalnom redu („Službeni list Grada Subotica“ 27/2017 prečišćen tekst, 27/18 i 29/18) propisano je da je zabranjeno ometanje korišćenja pešačke komunikacije, prilaza objektima, zaustavljanjem ili ostavljanjem vozila na javnoj površini. Ovakav prekršaj sankcioniše se u skladu sa članom 122. iste Odluke ispisivanjem prekršajnog naloga od strane komunalnog milicajca ili komunalnog inspektora, te je potrebno prijaviti lica koja su ovako ostavila vozila na dežurni telefon Komunalne milicije.

Komunalni milicajci i komunalni inspektor će u narednom periodu češće kontrolisati prijavljenu lokaciju, u cilju sprečavanja i kažnjavanja počionica ovakvih prekršaja.

Tekst pištaljke:

Iako postoji parking na manje od 50m, ovo je redovna slika na pešačkoj stazi, pa samo da pitam od kad je ova pešačka staza parking za motorcikle? Nigde nisam video znak gde piše ,,slobodno parkiraj gde stigneš'', naravno da bi se parkirali na stazu oni moraju i da se popnu na istu, odnosno da voze po stazi, a na taj način ugrožavaju bezbednost biciklista i pešaka. 

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.