• Pregleda: 7616

Opasna zgrada u centru

Ova zgrada na ćošku Braće Radića i Maksima Gorkog je u tako lošem stanju, da se nesreća može desiti svakog trenutka. Ovi veliki grumenovi betona koje samo što nisu otpali, ako padnu na nekoga, mogu biti fatalni. Na tom mestu prolazi jako puno ljudi, deca, stari ljudi, a sada kad su smanjili trotoar, nemože se ni zaobići da ne idete tačno ispod. Jedno vreme je stavljena traka, zbog opasnosti, i to je to, rešena stvar. Od tad se ta traka pokidala, nestala, a zgrada u još lošijem stanju, ove kiše, vetrovi samo ubrzavaju propadanje. Molim nadležne da nešto preduzmu, dok se ne desi tragedija. Hvala

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #9324 je zatvorena uz sledeći komentar...

Poštovani,

Komunalna inspekcija u saradnji sa komunalnom policijom je izvršila uviđaj i intervenisala po pitanju spornih delova fasade koji su pretili da se obruše sa zgrade koja se nalazi na uglu ulica Maksima Gorkog i Braće Radića. Sporni komad fasade koji je pretio da padne na trotoar je uklonjen odmah. Kontaktirani su vlasnici zgrade kojima je naloženo da u roku od dva dana izvrše uklanjanje preostalih delova fasade kako bi se izbegla neprijatna situacija i opasnost po pešake. Vlasnici su angažovali firmu "Rasveta" DOO Subotica koji su izvršili uklanjanje svih delova sporne fasade u datom roku.

S poštovanjem,

Sekretarijat za inspekcijsko-nadzorne poslove

18
Olg [pre 49 dana i 15 časova] Odgovori
Ta zgrada je ultimativno ruglo grada vec decenijama, ma koliko bila stara, treba je srusiti i ukloniti, a ne da i sledecih sto godina taj pojas Maksima Gorkog izgleda kao da ga je zadesio rat.
Red i rad [pre 49 dana i 13 časova] Odgovori
Pa gde su sada silni zastitnici za kuce u brace radica
Dresite sad kesu pa spasavajte dajte prilog da se popravi
Suboticanin [pre 49 dana i 1 čas] Odgovori
Ta zgrada je u privatnom vlasnistvu, prema tome opomena vlasniku ili onome ko je zakoniti naslednik. Nece valjda grad, tojest mi da placamo sanaciju privatne zgrade. Inace takvih kuca ima 3-4 samo na Somborskom putu.
Dado [pre 44 dana i 4 časa]
Nećete plaćati ali će te gledati dok god ste Subačanin.
dijana maravic [pre 48 dana i 16 časova] Odgovori
@SUBOTICANIN pa posto je zgrada tj. fasada zasticena kao spomenik kulture grad bi trebao da izdvoji sredstva za njenu sanaciju, tako da opomena ide gradu kao i u svim ostalim slicnim slucajevima.
Jovanović [pre 48 dana i 7 časova] Odgovori
Evo ja ću je kupiti,jel prima čekove?:)
FOX [pre 48 dana i 6 časova] Odgovori
Vlasnik je hteo da pokloni tu zgradu gradu, samo što ni grad nije hteo da uloži ni dinar pa su odbili.
Nakon rekonstrukcije saobraćajnice jedva je ostalo mesta za pešake. Deca prolaze pored kuće svaki dan na putu ka školi. Cela fasada je u kritičnom stanju. Svaki dan a pogotovo nakon kiše i vetra se obruši neki deo. Kod semafora nije ostalo dovoljno prostora da neko prođe sa kišobranom. Nema gde da se sklonimo, opasnost vreba. Podržavam pištaljku, nešto treba da se uradi pod hitno!
Krke [pre 48 dana i 5 časova] Odgovori
Da vidim tu majku sa kolicima koja će uspeti da prodje izmedju semafora i zgrade.
Zar je moguće da nije postojalo bolje resenje ?
Suboticanin [pre 47 dana i 18 časova] Odgovori
Postovana Dijana Maravic. Ako je objekat tojest fasada zasticena, pitam Vas, sto niste skrenuli blagovremeno paznju strucnjacima iz ZAVODA ZA ZASTITU SPOMENIKA KULTURE I UPRAVI ZA PUTEVE da ne smeju prosirivati put posto oni to nisu znali. Sto su put izgradili pod prozorom, a za trotoar nije ostalo nista.
Dijana Maravic [pre 46 dana i 20 časova]
Vase pitanje je toliko besmisleno da verujem se i Vi smejete sami sebi.
C [pre 47 dana i 13 časova] Odgovori
Kada bi se izmerila razdaljina između semafora i zida, baš me zanima da li bi bilo po propisima. Sva sreća pa to niko ne proverava.
magnum [pre 47 dana i 14 minuta]
kad sjašu ovi,proveravaće oni koji uzjašu,pa će opet neko lapiti pare na prepravku...
Pejo [pre 46 dana i 15 časova] Odgovori
Hajde strucnjaci iz GI priroda i drustvo....kupite kucu...renovirajte....sredite...pa onda ke...jte....dibisusi obicni
neko [pre 46 dana i 47 minuta] Odgovori
Poštovana Gospodo, zgrada je privatno vlasništvo i kao takvu javnim novcem je nemoguće istu adptirati, jer odatle bi se postavilo pitanje da li svaki građanin ima isto pravo.
E sad ovo je idealna prilika da subotički zaštitnici nasleđa organizuju akciju prikupljanja novca za adaptaciju ovog objekta. eto prilike svima koji su kritikovali rušenje u Braće Radić da se pokažu na delu a ne da samo čukaju po tastaturi. Pozdrav i puno sreće
Lela [pre 45 dana i 19 časova] Odgovori
Etooooo, rešen problem!!! Stavili su znak da je zabranjen prolaz i izvukli žutu traku. Znači od Pošte do B.Radića je trotoar neprohodan sa te strane.. Deca od ponedeljka kreću u školu, baš me zanima dokle će znak i žuta traka biti tamo!.
magnum [pre 43 dana i 20 časova]
deca imaju semafor,pa drugom stranom...
MiKK [pre 40 dana i 13 časova] Odgovori
Svaka čast za intervenciju
Nnn [pre 40 dana i 37 minuta] Odgovori
Treba pistaljka da se pise da bi nadlezni reagovali,I sramotu je sramota!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.